Džejms Harden
Džejms Harden

Džejms 40+ Harden! Kobi Brajant pokreće polemiku: Ovako nećeš do titule

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.19. | 08:18

Hjustonov as ne prestaje da oduševljava, ali…

Pomislio bi neko da siluje loptu, nikome je ne da, ali činjenica je da su silni Hjustonovi problem sa povredama prosto primorali Džejmsa Hardena da uzme stvari u svoje ruke. I mora da mu se prizna: leži mu ta herojska uloga. Harden je nastavio da drži lekcije po NBA ligi i sa 44 poena predvodio Rokitse do pbede od 118:110 na gostovanju kod Feniksa!

Bila je to 20. Hardenova utakmica ove sezone u kojoj je prebacio magičnu granicu od 40 poena. U prvih 50 mečeva sezone u tome su uspeli još samo Vilt Čemberlen, Majkl Džordan i Rik Beri. Harden je takođe i na 27. uzastopnoj utakmici ubacio 30 ili više poena što je treća najduža serija u istoriji NBA lige. Pride je imao i osam skokova i šest asistencija, pa Feniks nije imao nikakve šanse da izbegne 11. uzastopni poraz.

Izabrane vesti

Međutim, ima i onih koji smatraju da ni Harden sa ovakvom igrom Hjustona ne bi smeo ni da mašta o šampionskom prstenu u NBA ligi. Među njima je i Kobi Brajant, koji je i pokrenuo polemiku. A on bi morao da zna, pošto su njegovi LA Lejkersi u pojedinim sezonama prilično ličili na Hardenov Hjuston, bar na osnovu toga što je Brajant tada bio prva i skoro pa jedina napadačka opcija Jezeraša. Kad je bilo tako drugi su osvajali prstenje.
Sa ovakvim stilom ne može se do titule. U isto vreme, moraš da držiš glavu tima iznad vode kako bi dobijao utakmice i on to radi. Ali sa ovim stilom neće uzeti titulu, kad jedan igrač ovoliko dominira loptom”, rekao je legendarni as za I-Es-Pi-En.

Nije kritika Hardena, više je otrovna strelica usmerena ka ostatku tima. Možda sada bude drugačije. Kris Pol se oporavio od povrede, u Arizoni je ubacio 18 poena.
Sada kada se Kris Pol vratio imaš više kretanja u napadu, više pomeranja na pozicije gde će rivali teže da te pronađu”, hvali Brajant malo pomoći sa strane.

Ipak, Hjuston je i protiv Finiksa igrao bez dvojice startera (Klint Kapela i Erik Gordon), pa Harden baš i nije imao mnogo izbora.
Moram tako zbog povreda. Ali sad kad se Pol vrati u ritam, kad se vrati i Erik i tim bude sasvim kompletan, imaćemo više igrača koji mogu da uzmu loptu u ruke. Za sada je ipak, on (Kobi Brajant, prim.aut) verovatno u pravu. Ovaj put nas neće odesti tamo gde želimo da stignemo. Ali da se razumemo, ove sezone još nismo igrali u kompletnom sastavu i radujem se zbog toga”, odgovara Harden.

Kad smo već kod igrača koji dominiraju, vredi istaći i Milvokijevog Janisa Adetokunba, koji je sa 30 poeba, 15 skokova i devet asistencija vodio Bakse do ubedljivih 113:94 protiv Bruklin Netsa. Pomoglo je i to što je povredama desetkovani Bruklin promašio 19 od prvih 20 šuteva za tri poena. Na kraju utakmice u statistici Netsa poražavajuć statistički podatak: pet trojki iz 42 pokušaja, odnosno 11,9 odsto uspešnosti (Šabaz Nejpir se posebno “istakao” sa šutom 0/10).

Malkolm Brogdon je pobedi doprineo sa 16 poena, Erik Bledso je dodao 15. Na drugoj strani odskočio ej Danđelo Rasel sa 18, ali nije se moglo bez Karisa Leverta, Spensera Dinvidija, Džoa Harisa, Džereda Dadlija i Alena Kraba, sve startera ili ključnih rezerva.

Pomenućemo još i da je Atlanta savladala Vašington sa 137:129 pošto je Tajron Princ ubacio 21 poen, od čega 12 u poslednjoj četvrtini kad se utakmica lomila. Međutim, igrač koji nam je ovde posebno zapao za oko je vanvremenski Vins Karter, koji je sa svoje 42 godine uspeo da u 16 minuta drugog poluvremena ubaci 16 poena! Šut iz igre 6/8. Neverovatan je.

NBA rezultati:

Detroit – Denver 129:103
/Lajls 20, Moris 18, Jokić, Plamli, Bizli 16 - Dramond 27, 12sk/

Vašington – Atlanta 129:137
/Bil 27, Grin 26, Ariza 25 - Princ 21/

Bruklin – Milvoki 94:113
/Rasel 18 – Adetokunbo 30, 15sk, 9as/

Nju Orelans – Indijana 107:109
/Okafor 25 – Kolison 22, Sabonis 16, 13sk/

Feniks – Hjuston 110:118
/Džekson 25 – Harden 44/

Sakramento – San Antonio 127:112
/Begli 24, 12sk, Foks 20 – Derozan 24, Oldridž 22/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

(FOTO: Reuters)


tagovi

Hjuston RoketsDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara