Džejms Far u Zadru

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.08.19. | 12:02

Još jedan stranac dolazi u ABA ligu

Ne prestaje se sa pojačanjima u regionalnoj ABA ligi. Nakon što su se dobro pojačali beogradski rivali, Igokea, Cedevita Olimpija, pa i Budućnost, prve ozbiljnije korake po tom pitanju pravi i Zadar. Američki košarkaš, Džejms Far, potpisao je za ekipu iz Dalmacije i naredne sezone nastupaće na poziciji centra.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu ovog kluba iz regionalne lige, Amerikanac je potpisao ugovor u trajanju od jedne godine. Dolazi iz Evanstona, iz američke savezne države Ilinois, a koledž karijeru započeo je na Havijeru, čiji je dres nosio u periodu od četiri godine u NCAA ligi.

Izabrane vesti

Nakon završetka koledža, preselio se na Stari kontinent, gde je već u prvoj sezoni uspeo da dođe do trofeja nastupajući za mađarsku Albu iz Fehervara. Njegov tim je tada uspeo da dođe do titule prvaka Mađarske, a potom i učešća u FIBA Evropa kupu.

Dobre partije su mu omogućile da već naredne sezone ode u francuski Elan Šalon, gde je uglavnom bio rezervista, a nakon toga i prelazak u Miteldojčer iz Nemačke. Zanimljivo, u Zadar dolazi sa Filipina, gde je nastupao za Magnolija Hotšotse.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara