Džikić
Džikić

Džikić: Od svih polufinalista, Partizan ima najmanji imperativ! Ali, bolji smo nego prošle godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.17. | 10:16

"Ne mislim da je neko svesno birao da igra sa nama, a ne sa nekim drugim u smislu da je neko teži, a neko lakši protivnik, odnosno da je Partizan bolji ili lošiji od drugih timova“, naveo je trener crno-belih

  Partizan je porazom od Igokee u Laktašima završio ligaški deo takmičenja na Jadranu i sada se polako okreće duelu sa Cedevitom u polufinalu u kojem će zagrebačka ekipa imati prednost domaćeg terena.

U finišu ovog dela sezone crno-beli su mogli i do drugog mesta, ali trener Aleksandar Džikić smatra da je, uzimajući u obzir sve okolnosti sa povredama i trovanjem igrača u poslednjih mesec dana, ekipa uradila dosta dobar posao u regionalnoj ligi.
“Mi ove godine radimo na ispunjenju više ciljeva. Mislim da je plasman u plej-of bolji rezultat nego prošle godine“, rekao je Džikić za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Partizanov strateg objasnio i je zašto misli da će njegova ekipa u doigravanje na Jadranu ući nešto rasterećenije od ostalih.
“Od timova koji su se plasirali među najbolja četiri u ABA ligi, Partizan verovatno ima najmanji imperativ. Zato sam posle utakmice u Laktašima i rekao da se ne opterećujemo protiv koga ćemo igrati u polufinalu, niti bilo koji ishod može da bude dodatni teret. Takođe, ne mislim da je neko svesno birao da igra sa nama, a ne sa nekim drugim u smislu da je neko teži, a neko lakši protivnik, odnosno da je Partizan bolji ili lošiji od drugih timova.“

Džikić nije želeo da se razmeće obećanjima i prognozama šta će se desiti u duelu sa Cedevitom koja je ove sezone oba puta slavila protiv Partizana.
“Da odigramo borbeno i hrabro, to je ono što ćemo i uraditi.“

Pogled na zdravstveni bilten i dalje će biti najvažnija stvar u pripremama utakmica Partizana.
“Nama je potrebno da Hečer ponovo bude na nivou na kom smo navikli da bude. Sedenje na klupi usporava taj proces. Isti slučaj je sa Marinkovićem i Veličkovićem“, zaključio je Džikić.

Polufinale Jadranske lige igra se na dve pobede. Prvi duel Cedevite i Partizana na programu je u subotu, 18. marta od 19 sati u Zagrebu.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Vil HečerAleksandar DžikićCedevitaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara