Evrokup: Samo Partizan i Unikaha nisu “prekinuli” sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 19:04

Čekaju se odluke ABA lige i ACB lige

Danas nam je stigla vest iz Turske - košarkaško prvenstvo te zemlje je završeno. Neće biti šampiona, niti ispadanja iz lige. I ta liga je samo još jedna u nizu koje su digle sidro i prekinule agoniju. Ostaje da se vidi do 24. maja šta će Evroliga odlučiti, ali u ovom momentu od osam timova koji se takmiče u četvrtfinalu Evrokupa, samo još Unikaha i Partizan imaju šansu da igraju u domaćem šampionatu.

Svi ostali su se sa tim već pozdravili.

Izabrane vesti

Prekid turskog šampionata znači i da je Tofaš iz Burse završio sezonu u domaćem takmičenju. Takmičenja su završili i Italijani (Virtus i Venecija), VTB liga (Uniks), Francuzi (Monako), kao i Grci (Promiteas).

Dakle, samo još Partizan i Unikaha čekaju da vide šta će biti sa ABA ligom i ACB ligom.

Mnogo je pitanja, od ugovora igrača, preko toga da li bi na eventualnom turniru Evrokupa bilo navijača, do toga da li bi se igralo do dve pobede ili samo jedna utakmica, da li bi američki igrači uspeli i hteli da dođu...

Takođe, u slučaju da se ABA liga i ACB liga budu igrale, Partizan i Unikaha mogu da imaju problem u slučaju da se termini preklope. Taj isti problem bi imali i španski klubovi ako se budu igrali i ACB liga i Evroliga u isto vreme, a već su se pojavile informacije da bi u tom slučaju recimo Barselona dala prednost Evroligi.

Mogu da budu umorniji od svojih protivnika koji nemaju obaveze u domaćim ligama, ali bi bili uigraniji.

To je sve sa hipotetičke strane gledano u ovom momentu…

Ostaje da se vidi naravno gde bi se igrao Evrokup, ako se bude igrao, a trenutno Beograd važi za najvećeg favorita. Prvo da vidimo da li će se uopšte igrati...

Čekajući 24. maj…

FOTO: Star Sport


tagovi

Evrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara