Francuzi i Grci po planu, Novozelanđani malo mučili Trikolore

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.19. | 16:21

Nastavljaju se pripreme za Svetsko prvenstvo

Nastavljaju se pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo, a na terenu su bile i reprezentacije koje bi mogle daleko da doguraju u Kini. Francuska je igrala svoj prvi meč u Šenjangu i nadigrala je Novi Zeland s 95:81, dok se Grčka susrela sa Jordanom i dobila taj meč sa 92:65.

Trikolori jesu slavili sa 14 razlike, ali nisu zadovoljni kako su odigrali prvo poluvreme protiv nezgodnih Novozelanđana koji su čak bili bolji za poen u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Šutirali su Novozelanđani sa svih pozicija, mnogo puta za tri poena, a Francuze je u egalu držao Nando De Kolo sa 16 poena u prvom poluvremenu, a 19 je imao na kraju. Na ovom meču je odmorio i Evan Furnije koji je imao problema ranije sa skočnim zglobom.

Francuzi na ovaj duel gledaju kao na upozorenje i ističu da razlika na kraju nije pravo merilo pokazanog te da moraju bolje protiv Italije, te Srbije u Šenjangu.

Grci su protiv Jordana imali lakši posao pa je i rezultat deleko ubedljiviji, a Kinezi su mogli uživo da gledaju Janisa Adetokunba i to su činili povremeno i u delirijumu. Najefikasniji u pobedi Grčke bio je Printezis sa 17 poena, Adetokunbo je dao 13, Papapetru 12, a Larencakis je dao 11. Kod Jordana se istakao Darkuavis Taker sa 23 data poena.

Svakako ovo nije utakmica posle koje će Grci izvlačiti neke zaključke pred Mundobasket, posebno jer se još čeka ishod oko Kostasa Slukasa koji ima šanse da zaigra u Kini i očekuje se da se uskoro priključi saigračima u ovoj zemlji u kojoj će biti održan Mundobasket do 31. avgusta do 15. septembra.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara