Marko Gušić (Foto: kkcrvenazvezda.rs)
Marko Gušić (Foto: kkcrvenazvezda.rs)

Iz teške kadrovske situacije rodila se šansa - Zvezda potpisala Gušića na četiri godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 15:26

Talentovani košarkaš bi usled brojnih povreda u prvom timu mogao da dobije lepu šansu da se dokaže

Kako je i zvanično obelodanjeno od strane Crvene zvezde, mladi Marko Gušić je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa klubom. On je paraf na prvi profesionalni ugovor stavio pre godinu dana, a sada se obavezano na višegodišnju vernost ekipi sa Malog Kalemegdana i biće deo prvog tima u predstojećoj sezoni.

20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -19,5) Split (1,85)

Izabrane vesti

Crvena zvezda sezonu počinje bez šest prvotimaca. Van stroja su Branko Lazić, Eron Vajt, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević i Nejt Volters. Zbog toga bi mladi košarkaši iznenada mogli da dobiju šansu i dobrim partijama na startu sezone kupe sebi mesto u timu.

Tako šansa čeka i 202 centimetara visokog Gušića. Ovaj 19-godišnji košarkaš je u maju 2019. godine potpisao najpre stipendijski ugovor nakon dolaska iz ekipe Vizure, a onda nastavio da se razvija i napreduje u juniorskom timu našeg kluba, čime je zaslužio i prvi profesionalni ugovor minule godine.

Kako navode na sajtu kluba, "svoj karakater pokazao je istrajnošću nakon povrede koju je zadobio 2020.godine i na taj način uz veliki rad se izborio tokom leta za šansu da trenira sa prvim timom KK Crvena zvezda. Tu šansu je iskoristio i postao deo seniorskog tima crveno-belih za narednu takmičarsku sezonu, gde će imati veliku šansu da nastavi da se razvija kao igrač u sistemu našeg kluba koji je već doneo veliki broj igrača za prvi tim i reprezentativne selekcije Srbije".

Gušić ističe da je počastvovan i da će učiniti sve kako bi napredovao i odužio se klubu za ukazano poverenje.

"Ovaj potpis je na prvom mestu velika čast za mene i još veća obaveza u narednom periodu. Za mene dokaz da se veliki rad i trud isplate jer sam se tako i izborio da uopšte dođem do prilike da treniram i učim sa prvim timom nakon problema i povrede koju sam imao. Znam da mi tek predstoji još veći rad, ali svaki trening sa stručnim štabom, trenerom Radonjićem i ovim igračima je za mene veliko iskustvo i prilika za dalje učenje i dokazivanje. Crvena zvezda je moj klub, to nisam krio ni 2019. kada sam stigao u juniorski tim, ali mi je mnogo značila podrška i vera koju sam imao u periodu kada sam se vraćao na teren iz povrede i koji nije bio uopšte lak. Moje je da se borim i koristim svaki minut treninga ili utakmice kako bi napredovao i odužio se klubu koji je stao uz mene".



tagovi

Marko GušićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara