Jokić: Još ne znam da li ću igrati za Srbiju... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 17:22

Ne razmišljam sada o tome, poručio kratko prvi as Denver Nagetsa

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije potrebna je jedna pobeda iz preostala dva kvalifikaciona meča kako bi se plasirala na Mundobasket u Kinu 2019. godine. Niko u košarkaškom svetu ni najmanje ne sumnja da su učenici Aleksandra Đorđevića kadri da tuku Estoniju ili Izrael i overe vizu za SP - pogotovo sada, pojačani Milošem Teodosićem - tako da se u narodu već "kuju" dugoročni planovi. Ključno pitanje kod najvećeg broja zaljubljenika u ovu igru jeste na koga će sve Đorđević moći da računa u Kini. 

Izabrane vesti

A kada se pokrenu ove priče onda je tema broj jedan po pravilu Nikola Jokić, trenutno najbolji srpski košarkaš koji hara NBA ligom ove sezone. Jokića su tokom Ol star utakmice u Čikagu pitali kakvi su mu planovi za naredno leto, odnosno da li će biti na raspolaganju selektoru, ali on nije mogao da kaže ništa konkretno...
"Još ne ne znam da li ću igrati za reprezentaciju. Daleko je leto, ne razmišljam sada o tome. To je nešto o čemu ću misliti u budućnosti", kratko je poručio prvi as Denvera i izrazio nadu da će njegovi saigrači obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo. 

Podsetimo, pre pet, šest dana selektor Đorđević ovako je govorio o Jokiću:
"Jokić je jedinstven, mešavina Divca i braće Gasol. Oseća košarku, uživa u igri, voli da asistira i da se podredi timu. On je zvezda u NBA ligi, a odlazak na Ol star u Šarlotu je potvrda njegovog kvaliteta. Imam samo lepe reči o Nikoli. Posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru nije bio uz reprezentaciju iz raznih razloga. Možda sada, ako se kvalifikujemo na Mundobasket, ponovo bude deo tima. Siguran sam da bi nam doneo kvalitet“, poručio je Sale Nacionale. 

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar ĐorđevićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara