KOŠARKAŠKA PIJACA: Partizanovi protivnici iz Evrokupa se pojačavaju, Rajan Tompson i Lengford imaju novi klub

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.19. | 17:54

Poslednja kretanja na tržištu...

Naravno, početak preseka košarkaškog tržišta započinjemo iz Virtusa odakle je stigla vest da bi Stefan Marković trebalo da potpiše ugovor na jednu plus jednu godinu, što bi značilo da bismo opet gledali fantastični par između njega i Miloša Teodosića pod vođstvom Aleksandra Đorđevića. Sve je blizu realizacije, tako da će Virtus sledeće sezone biti veoma zanimljiv za gledanje.

Zato će, ako Marković potpiše za Virtus, tu biti verovatno stavljena tačka na dovođenje Alekseja Nikolića iz Partizana. Podsetimo, Nikolić ima ugovor s Partizanom na još dve godine, a interesovanje je za njega pokazao i Pezaro, kao i za Vasilija Pušicu. Razlika je u tome što je Pušica slobodan igrač i ne mora za njega da se plati obeštećenje.

Izabrane vesti

Selimo se na kratko do Grčke. Čuveni evroligaški bek Kit Lengford ima novi klub. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa AEK-om iz Atine, tako da će ostati da igra u ovoj zemlji. Iako ima 36 godina i dalje može da igra na vrhunskom nivou, a prošle sezone su mu i povrede pokvarile planove.

Vreme je za Izrael i bivšeg košarkaša Crvene zvezde Rajana Tompsona. I on je danas pronašao novi tim, potpisao je jednogodišnji ugovor sa UNET Holonom. Ovaj 31-godišnji krilni igrač će tako debitovati u izraelskoj košarci. Protekle dve sezone je igrao za Ulm.

Partizan će naredne sezone igrati u grupi Evrokupa sa šampionom Italije, Venecijom, a taj tim uspeo je da zadrži glavne igrače. Danas je ozvaničeno da je taj tim zadržao najboljeg igrača finala Ostina Deja za sezonu 2019/2020. Američki krilni košarkaš će tako ponovo imati šansu da igra u Evrokupu. Prošle sezone je davao 13 poena, imao pet skokova i dve asistencije na 92 utakmice za italijanski tim. Ima iskustvo igranja i u NBA i u Evroligi. Vrlo dobar igrač.

Takođe, Dej nije jedini koji je produžio ugovor. To je učinio i Gašper Vidmar, slovenački centar. I on je zvanično produžen. Ovaj 31-godišnji centar se u Italiju preselio prošlog oktobra, osvojio je Evropsko prvenstvo, a potom i šampionat na Čizmi.

Kada smo kod Venecije, dodajmo da je taj tim i sa Mičelom Vajtom produžio na dve godine i to je znak da je ovaj tim očuvao okosnicu.

Dakle, Venecija je zadržala važne igrače, a još jedna protivnik Partizana iz Evrokupa je aktivan. U pitanju je Lokomotiva iz Krasnodara. Prema poslednjim informacijama, taj klub će se boriti s Galatasarajem za potpis Mantasa Kalnijetisa. Iskusni plej će ubrzo otkriti svoje planove, a ima ponudu dva pomenuta kluba. Kalnijetis je već igrao za Lokomotivu do 2012. do 2014. godine. Prošle sezone je nastupao za Asvel.

Takođe, Lokomotiva je već dovela juče jednog igrača, u pitanju je Alan Vilijams. Vilijams je u karijeri igrao 67 utakmica u NBA ligi, a prošle sezone je bio na dvosmernom ugovoru sa Bruklinom. On je u Lokomotivu stigao kao slobodan igrač, a igra na pozicijama krilnog centra i centra. Ranije je Lokomotivu napustio Dorel Rajt, stigao je Vil Kamings, a Luka Bjanki je postavljen za prvog trenera.

Kada smo kod protivnika Partizana iz grupe, aktivan je i Ritas. Litvanski tim je danas doveo Iliju Dubrovina, Ukrajinca iz Saragose. Potpisao je na duže staze. Radi se o igraču visokom 216 centimetara, rođenom 2002. godine. Težak je 110 kilograma.

Neće samo Majk Džejms ići iz Armanija zbog Etorea Mesine, već je ista sudbina i kod Džejmsa Nanalija. On je već sleteo u Hong Kong i očekuje se da potpiše za Šangaj Šarks. Ima ugovor sa Olimpijom, ali nije u planovima trenera Mesine.

Za kraj, informacija da je Dimitis Agravanis posle odlaska iz Olimpijakosa prešao u Promiteas.

FOTO: Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara