Luković i Partizan - blizu je!

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.07.18. | 19:17

Najbolji centar Jadranske lige u prošloj sezoni u pregovorima sa crno-belima

Košarkaški klub Partizan poslednjih dana užurbano radi na sklapanju ekipe za novu sezonu, a posle Radeta Zagorca, u Humsku bi mogao da stigne, odnosno u ovom slučaju da se vrati centar Uroš Luković. Kako saznaje MOZZART Sport, pregovori dve strane su u toku. U ovom trenutku ništa još nije gotovo, ali postoje realne šanse da se Luković posle godinu dana provedenih u barskom Mornaru vrati u Partizan, a konačan ishod pregovora mogao bi da bude poznat relativno brzo.

Luković je u Mornaru odigrao najuspešniju sezonu u karijeri, bio je najbolji bloker Jadranske lige i drugi najbolji skakač u regionalnom takmičenju. Ovaj 213 centimetara visoki centar bio i jedan od najzaslužnijih što je ekipa iz Bara prvi put u istoriji postala prvak Crne Gore prekinuvši dominaciju podgoričke Budućnosti, odnosno što je izborila plasman u plej-of Jadranske lige i Evrokup.

Izabrane vesti

On je u dresu Mornara u regionalnoj ligi prosečno beležio 12,9 poena i 7,3 skoka po utakmici. Zanimljivo, najbolju partiju, gledajući indeks korisnosti, imao je upravo protiv Partizana u hali Pionir kada je Mornar slavio sa 98:83. Luković je tada postigao 26 poena, uhvatio osam lopti, podelio dve asistencije i jednu blokadu uz indeks 40.

Pre dolaska u Mornar, ovaj 29-godišnji košarkaš je u sezoni 2016/17 igrao za Partizan, a u karijeri još nastupao za FMP, španski Olivar, Kumanovo, finski Tartu, Kožuv, MZT.

Foto: Starsport


tagovi

Uroš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara