NBA TIKET: Tarner u plus, Džordž u minus

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.19. | 14:40

Boston nadomak polufinala, Golden Stejt sigurica

Kakve utakmice sinoć u NBA ligi. Tri od četiri meča donela su velika uzbuđenja – Bruklin i Juta su propustili šanse u završnicama utakmica da barem produže svoje serije, a Denver je napravio pravu stvar pobedom u San Antoniju, te je tako vratio brejk. Na seriju između Milvokija i Detroita ne treba trošiti reči jer su Baksi preozbiljno shvatili ovo doigravanje da bi Pistonsi imali bilo kakve šanse.

Večeras Boston ima priliku da bude prva ekipa koja je osigurala prolazak u drugi krug plej-ofa. Seltiksi su pokazali da su bolji od Pejsersa, ali Indijana će sigurno večeras igrati za čast, odnosno izbegavanje „metle“ pa, ako želite da se kladite na ovu utakmicu, razmilite o 'kecu' ili još bolje – manje poena na meču. U nijednoj od prve tri utakmice zbir poena nije bio veći od 200.

Izabrane vesti

Voriorsi su želeli da večeras završe seriju, ali su pokleknuli u drugoj utakmici na domaćem terenu. Zbog toga su u trećoj bili u 'osvetničkoj misiji' te su pobedili sa 27 poena razlike, a kako je danas margina na hendikep 8,5, znate šta vam je činiti. Možete da probate i s dodatnim hendikepom od 11,5 – kvota je odličnih 2,11.

Kod Orlanda i Toronta možda možete da branite hendikep od 5,5 poena jer je Medžik pokazao da može da se nosi s Reptorsima, ali nam je ipak draža opcija „dvojka“, odnosno pobeda Kanađana.

Što se poslednje utakmice tiče, tu bi smo vam najradije savetovali da preskočite klađenje, a ako baš morate odigrajte „više“ poena u meču. I Portland i Oklahoma znaju kako se rešeta protivnički koš.

MAJLS TARNER (broj poena (12,5), tip više, kvota 1,85)

Indijana je došla do zida. Očekivali smo nešto ipak neizvesniju borbu u susretu između četvrte i pete ekipe na Istoku, ali je Boston u prve tri utakmice pokazao da je puno kvalitetniji tim. Pejsersi bi, ipak, danas trebalo da pokažu da nisu zalutali u doigravanje, treba im jedna pobeda da se dostojanstveno oproste od sezone, a za nju će im pre svega trebati bolji napadački učinak Majlsa Tarnera. On nije među najboljim strelcima tima, ali Seltiksi mu ostavljaju dosta prostora u napadu. U prošloj utakmici ubacio je 13 poena uz slab šut 4/10, a u situaciji „sad ili nikad“ on jednostavno mora potegnuti kako bi oslobodio prostor za svoje spoljne igrače.

LU VILIJAMS (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Klipersi su svoje odradili u drugoj utakmici nakon koje smo znali da će Voriorsi ubaciti u brzinu više i iskupiti se za taj poraz. Tako bi trebalo da bude i večeras, ali iako ne vidimo način kako bi Klipersi mogli do pobede, to ne znači da Lu Vilijams opet neće imati odličnu utakmicu. Prostora itekako ima – u prvoj utakmici je imao 25 poena, u drugoj 36, a u trećoj 16 uz katastrofalan šut 4/11. Takvo šutersko veče se ovakvom strelcu ne može ponoviti dva puta zaredom.

TERENS ROS (broj poena (14,5), tip više, kvota 1,85)

Opklada koju ponavljamo, ali jednostavno moramo jer ju je preteško zaobići. Terens Ros je najbolji šuter Orlanda i bez obzira što ulazi s klupe, trebalo bi da ima što je moguće više minuta. To se dobro videlo u trećoj utakmici kada je na parketu igrao 32 minuta i ubacio 24 poena uz šut 8/17. Ovu marginu je prebacio i u drugoj utakmici serije (15 poena), a prebacio bi i u prvoj (10 poena) da nije bio na katastrofalnih 2/11.

POL DŽORDŽ (broj poena (28,5), tip manje, kvota 1,85)

I Džordža ponavljamo u našim savetima, ali i njega jednostavno moramo. Ovu marginu nije prebacio ni u jednoj utakmici ove serije, a iako je bio blizu (26 poena u prvoj, pa 27 i 22 u drugoj i trećoj utakmici), ipak je Oklahomi mnogo važniji učinak Rasela Vestbruka od Džordžovih 30+ poena. To se videlo i u prošloj utakmici pa, ako ne želite gurati Džordža u „minus“, možete probati s Rasom na „plus“. Mi jednostavno ne volimo da se kladimo na Vestbruka pa ga zato preskačemo.

Piše: Emir Fulurija
Foto: Reuters


tagovi

Boston SeltiksNBA ligaIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara