Parahovski Partizanov

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.08.19. | 09:07

Crno-beli ozvaničili novo pojačanje...

Artjom Parahovski novi je igrač Partizana! Iskusni centar, koji iza sebe ima bogato evroligaško iskustvo, u redove crno-belih stiže iz litvanskog Ritasa, za koji je nastupao u sezoni 2018/19. Parahuski je visok  211 centimetara, rođen je 1987. u Minsku, a studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford.

Profesionalnu karijeru Parahovski je započeo u Rigi, da bi potom igrao za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Eškišehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Ritas, u čijem se dresu minule sezone sastao sa ekipom Partizana tokom TOP 16 faze Evrokupa.

Izabrane vesti

U dosadašnjoj karijeri Artjom Parahovski osvajao je titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige i uzimao nacionalni kup u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Takođe, u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu, popularni Art bio je najbolji skakač NCAA lige.

Evroligaško iskustvo Parahovski je stekao braneći boje Nižnji Novgoroda, Uniksa i Makabija. Partizanu bi trebalo da donese potrebnu čvrstinu i snagu u rektu. 

Artjom Parahovski je šesto pojačanje najtrofejnijeg srpskog kluba ovog leta, posle Gordića, Tomasa, Pejnersa, Mozlija i Voldena.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara