Partizan i Cedevita se uzalud nadali: Budućnost pojela FMP

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.19. | 19:52

Đetići bez problema slavili u beogradskom predgrađu - 87:70

Nadali su se navijači Partizana i Cedevite da bi FMP mogao da napravi malo iznenađenje i pobedom protiv Budućnosti pomogne crno-belima i Zagrepčanima u borbi za drugu i treću poziciju uoči plej-ofa. Međutim, crnogorski predstavnik u ABA ligi ispoštovao je višegodišnju tradiciju i prilično lako slavio na gostovanju u beogradskom predgrađu: FMP – Budućnost 70:87

Iako je ekipa Jasmina Repeše bila umorna od duplog kola u Evroligi, FMP prosto nije bio konkurentan. Sa lošim šutem spolja i vrlo mekanom odbranom, Panteri su mogli samo da budu deset minuta konkurentni timu iz Podgorice.

Izabrane vesti

Budućnost je odigrala dobar meč. Ništa više od toga, ali i to je gostima bilo dovoljno da bez mnogo potrošnje  dođu do pobede. U nekoliko navrata imali su prednost od 18 poena, FMP je uspevao samo da pripreti...

Panteri su se držali nekako u prvih deset minuta. Potom su potonuli. Budućnost je pravila velike probleme domaćinu posle pikend rol igre. Blistao je Nemanja Barović, pratili su ga Klark i Džekson.

Đetići su posle 20 minuta imali 16 poena viška. Već tada se znao pobednik duela u beogradskom predgrađu. Istina, sjajni Dragan Apić zadavao je silne probleme Jasminu Repeši. Centar Beograđana meč je završio sa 26 poena i šest skokova. On je jedini bio dvocifren u taboru domaćina, što dovoljno govori da FMP nije bio u stanju da parira kvalitetnijnim gostima.

Kod Budućnosti najbolji je bio Klark sa 17 poena, dok je Barović dodao 16. 

Đetići su ovim trijumfom zadržali treću poziciju sa skorom 10-5. FMP sad ima šest pobeda i devet poraza.

ABA LIGA - 15. kolo

Subota
Igokea - Crvena zvezda 77:79
/Anđušić 15 - Regland 18/

Partizan - Krka 87:55
/Pejdž 17 - Lapornik 13/

Cedevita - Cibona 89:68
/Kuk 23 - Bundović 16/

Nedelja
Olimpija - Mega Bemaks 91:78
/Lorbek 23 - Nikolić 19/

Mornar - Zadar 88:81
/Vranješ, Valer 16 - Bašić 17/

Ponedeljak
FMP - Budućnost 68:87
/Apić 26 - Klark 17/

* Kvote su podložne promenama 

 

tagovi

Dragan ApićErl KlarkJasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara