Šorđe Gagić u prodoru
Šorđe Gagić u prodoru

Partizan se mučio, Gagić i Lendejl slomili FMP pred evropski meč sezone

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.12.18. | 23:00

Crno-beli savladali FMP Železnik sa 83:77

Za košarkaški klub Partizan 15. dan u mesecu decembru nikada ne može da bude radostan u potpunosti, pa čak ni kada pobedi pred svojom publikom.

Jer, svake godine navijači se sete tragično nastradalog Harisa Brkića, a tako je bilo i večeras u hali Pionir u kojoj su crno-beli pobedili FMP Železnik sa 83:77 u utakmici 11. kola Jadranske lige.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom crno-beli su nastavili borbu za mesto koje vodi u plej-of regionalnog takmičenja, a istovremeno napravili i dobru uvertiru za sredu kada ih čeka duel protiv Turk Telekoma koji će odlučivati o eventualnom plasmanu u Top 16 Evrokupa.

Bila je ovo utakmica u kojoj je FMP još jednom pružio vrlo, vrlo žilav otpor crno-belima, a još jednom se videlo, uprkos konačnom rezultatu, koliki još posao čeka Andreu Trinkijerija.

Centarski tandem Džok Lendejl i Đorđe Gagić, posle pobede nad Asvelom, još jednom je doneo prevagu kada se lomila utakmica. Australijanac u prvom, a Gagić u drugom poluvremenu, pogotovo poslednjoj četvrtini, zatvorili su reket, a na drugoj strani konstatno su zidali i gurali loptu kroz obruč praveći probleme visokim igračima FMP-a.

Upravo je sredinom poslednje deonice Gagić sa nekoliko skokova i vezanih poena pogurao Partizan ka dvocifrenoj prednosti (79:69). Pokušao je posle toga Stefan Pot da vrati goste iz Železnika u igru, ali je bilo kasno, pa je Partizan nekako osigurao novu, šestu ovosezonsku pobedu na Jadranu uprkos potezu Vanje Marinkovića koji je posle jednog promašaja bespotrebno šutnuo loptu u publiu zaradio tehničku grešku.

Iako oslabljeni neigranjem povređenog Dragana Apića, Panteri su bili tim koji je u prvom poluvremenu manje-više konstantno kontrolisao situaciju na terenu. Za razliku od gostiju, crno-beli su bili prilično nervozni i brzopleti, što se odrazilo na igru kako u odbrani, tako i u napadu.

Dobar procenat šuta za tri poena, nadahnuti Stefan Pot, mladi Zoran Paunović i raspucani Matic Rebec vodili su FMP kroz prvo poluvreme i odbijali svaki nalet crno-belih. Imali su gosti u jednom trenutku i osam poena prednosti i delovalo je da će mirno privesti prvi deo meča kraju. U tim trenucima bekovi FMP-a dobro su situacije u kojima su visokih igrači Partizana iskakali da brane pik.

Ipak, u poslednja tri minuta Džok Lendejl je bio igrač koji je udahnuo nazad život Partizanu. Australijanac je definitivno pokazao da je u formi, jer je i na prethodne dve utakmice, protiv Igokee i Asvela u Evrokupu bio jedan od najboljih igrača crno-belih.

Treća četvrtina donela je i nešto zreliju igru domaćina, malo su se razdrmali i Vanja Marinković, Bondža Si i Rade Zagorac, a Partizan je u dva navrata stigao do plusa od devet poena. Ali, kao i mnogo puta u dosadašnjem toku sezone, nisu crno-beli uspeli u tim trenucima da prelome utakmicu i bilo je jasno u završnici ovog perioda da nas čeka velika borba u poslednjih deset minuta.

Matic Rebec je i u nastavku predstavljao ozbiljnu i opasnu pretnju za Partizan, samo na momente su domaći uspevali da ga zaustave, ali je Slovenac još jednom pokazao kakav šuterski arsenal poseduje. Na kraju to nije bilo dovoljno za iznenađenje u hali Pionir, Partizan je potvrdio razliku u kvalitetu.


PARTIZAN – FMP 83:77 (17:22, 26:20, 25:20, 15:15)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 3000

PARTIZAN: Pejdž 8, Si 9, Marinković 8, Gegić 5, Veličković 6, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 10, Janković 2, Lendejl 16, Gagić 16, Nikolić 3.

FMP: Rebec 17,  Ret 2, Paunović 7, Uskoković, Jeremić 10, Pot 10. Radovanović 10, Šešlija 2, Vašington 6, Đorđević 13.


ABA LIGA - 11. KOLO

Petak

Zadar - Igokea 95:80
/Litl 21 - Lešić 22/

Subota
Mornar - Cedevita 102:103
/Valer 28 - Pulen 30/

Mega Bemaks - Crvena zvezda 68:78
/Bitadze 23 - Perperoglu 17/

Partizan - FMP 83:77
/Lendejl i Gagić 16 - Rebec 17/

Nedelja
17.00: (1,35) Olimpija (16,0) Krka (3,50)
19.00: (3,05) Cibona (15,0) Budućnost (1,45)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Đorđe GagićAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara