Partizan se vadi na dalekom gostovanju - ko će biti “skuvan” u Kazanju?

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.10.20. | 08:29

Crno-beli će na ovom meču igrati bez Rašona Tomasa i Brajana Angole, Veličković opet u sastavu

Partizan je sezonu počeo sa skorom 1-1 u Evrokupu i 0-2 u ABA ligi, pa je posle teškog poraza Budućnosti izuzetno važno po tim Vlada Šćepanovića da se vrati pobedničkom koloseku koji nikako da crno-beli uhvate na svom novom početku. Priliku za tako nešto imaće protiv Uniksa u Kazanju (18h). Na dalekom putovanju i gostovanju koje je među najmanje omiljeno igračima svih evropskih timova. Znamo da je to jedno od najtežih gostovanja u evropskim takmičenjima zbog distance koju gostujuće ekipe moraju da prevale. I onda kada dođu tamo nije im mnogo do košarke.

Partizan i Uniks je trebalo da igraju prošle sezone u četvrtfinalu Evrokupa, ali do toga nije došlo iz poznatih razloga. Sa druge strane, obe ekipe su ovog leta pretrpele promene i to se sada i vidi i oseća. Kao što je Partizan ostao bez Andree Trinkijerija i Korija Voldena pre svega, tako je Uniks ostao bez Erika Mekoluma i Aleksa Tajusa.

Izabrane vesti

Trener Uniksa, Dimitris Priftis, imao je samo lepe reči o crno-belima. Jasno je da domaćinu nedostaje utakmica i to mu ne odgovara. A poštovanje prema crno-belima je uočljivo.

"Teška utakmica protiv snažnog protivnika. Imali su impresivan performans protiv Venecije prošle sedmice. Nažalost, otkazivanje utakmice u VTB ligi nam ne pomaže. Jasno je da nam treba utakmica. Morao da unesemo još agresivnosti u odbran. Da igramo fizičku košarku i da kontrolišemo skokove", rekao je Dimitris Priftis.


I jedna i druga ekipa do sada imaju skor 1-1 u Evrokupu, a kada već govorimo o ekipi Uniksa, iskusni Džamar Smit je igrač na kog treba obratiti pažnju. Kod Partizana je u najboljoj formi Ognjen Jaramaz, odličan je bio i Rašon Tomas, ali je posle lošeg starta meča protiv Budućnosti mnogo ranije, nego što to treba, završio u svlačionici. I neće zbog nediscipline igrati u Rusiji.

A važan bi bio raspoložen Tomas Partizanu jer bi mogao da čuva i da igra protiv Džona Brauna koji se dobro pokazao posebno u skokovima po čemu je trenutno drugi u celom takmičenju. To će umesto njega imati šansu da radi Novica Veličković koji će igrati na poziciji četiri zajedno sa Stefanom Jankovićem.

"Uniks je jedan od timova koji pretenduju na sam vrh Evrokupa. U poslednjih 10-15 godina se konstantno nalaze među četiri najbolje ekipe u Rusiji. Sa Džamarom Smitom sam igrao u Bambergu, on im je najbolji strelac, sjajan igrač. Očekuje nas teško gostovanje posle teškog puta, ali ne idemo sa belom zastavom. Probaćemo da pružimo što bolju partiju i da pobedimo", poručio je Veličković.

Problem crno-belima može da pravi činjenica što je Uniks jedna od najboljih trojkaških ekipa sa procentom od 43,8%, a Partizan šutira samo 30,2% van linije 6,75. Zato se Uniks nada trojkama Kenana, Smita i Antipova. Tu će odbrana crno-belih morati da bude na pravoj visini ako gosti žele pobedu.

Partizan je treći u Evrokupu po postgnutim poenima posle prva dva kola i drugi je po datim poenima u šutu za dva, ima dosta igrača koji se rotiraju i mogu da imaju važnu ulogu. Ta dubina ekipe mogla bi da napravi razliku u Rusiji. Crno-beli svakako nisu u dobrom raspoloženju i potrebna im je što pre pobeda kako bi vratili izgubljeno samopouzdanje. Za tako nešto je ovaj meč dobra prilika. Pobeda bi crno-belima mnogo donela.

O tome je pričao i trener Vlado Šćepanović.

"Nikada nije lako kada idete u Rusiju i igrate posle napornog puta i svega što taj put nosi. Niko ne može da preti Uniksu u Kazanju, ali mi idemo sa nekom našom idejom i željom. Igre na utakmicama protiv Huventuda i Venecije nam daju za pravo da možemo biti optimisti. Ono što tražim od svojih igrača je da daju maksimum u ovom momentu, a za šta će taj maksimum biti dovoljan, videćemo u sredu. Koliko energetski više budemo u utakmici, toliko će nam šanse za trijumf biti veće", istakao je Šćepanović.

Ukupan utisak je da Uniks nije toliko jak kao prošle sezone, da je ranjiviji, ali svakako je jasno da se radi o ozbiljnoj ekipi koja ima budžet ove sezone veći od 9.000.000 evra. To dovoljno govori.

U noći između ponedeljka i utorka, ekspedicija Partizana stigla je u Kazanj nakon presedanja u Istanbulu. Zbog dugog i komplikovanog puta, crno-beli su krenuli dan ranije kako bi što spremniji dočekali duel.

Mislili smo da ćemo gledati Partizan protiv Uniksa u važnim mečevima u četvrtfinalu Evrokupa prošle sezone, ali se na kraju ispostavilo da ćemo ga gledati protiv ovog protivnika u važnom meču, ali u trećem kolu ove nove sezone koja nije dobro počela po Parni valjak.

Partizan će probati da se vrati na pravi put u dalekom Kazanju. 

EVROKUP - 3. KOLO

Grupa A

Utorak

18.00: (1,05) Bahčešehir (15,0) Huventud (1,45)

18.00: (1,60) Uniks (14,5) Partizan (2,55)

Odloženo: Venecija - Burž

Grupa B

Sreda

19.00: (1,35) Mornar (16,0) Breša (3,50)

19.30: (1,45) Ulm (15,0) Bulonj (3,05)

20.45: (1,60) Unikaha (14,5) Budućost (2,55)

Grupa C

Utorak

Andora - Virtus Bolonja 66:82

Sreda

18.00: (3,90) Lijetkabelis (16,0) Lokomotiva (1,30)

19.00: (1,07) Monako (25,0) Antverpen (8,50)

Grupa D

Utorak

Cedevita Olimpija - Gran Kanarija 84:68

Bursa - Promiteas 84:93

Nanter - Trento 65:71

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Vlado ŠćepanovićKK PartizanEvrokupUNIKSUNIKS KazanjUniks

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara