Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Plan ACB – završni turnir od 17 dana, timovi podeljeni u dve grupe, pa Fajnal for

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.20. | 15:11

Sve bi se igralo na istom mestu

Čelnici ACB lige prosledili su svim učesnicima takmičenja plan za nastavak sezone u kojem se navode tačni datumi nastavka i završetka sezone, uz određeni sistem po kojem bi se odigrala bitka za titulu.

Katalonski Mundo Deportivo, koji je juče objavio saznanja da neće biti proširenja elitnog takmičenja i da je gotovo nemoguće da srpski večiti rivali zajedno igraju naredne sezone, objavio je da bi završni turnir ACB lige trebalo da počne 17. juna i trajao najkasnije do 3. ili 4. jula. Odnosno, najviše 17 ili 18 dana.

Izabrane vesti

Ovo je scenario koji će postati izvestan u slučaju da Evroliga u ponedeljak potvrdi kraj sezone, jer bi elitno takmičenje po nekom prvobitnom planu trebalo da se nastavi i završi između 4. i 26. jula.

U ACB ligi ne isključuju mogućnost korekcija datuma ako bi se Evroliga nastavila, mada je s obzirom na šarenoliko stanje sa pandemijom COVID-19 u raznim zemljama Evrope to i dalje nezamisliv scenario...

U Španiji vlada optimizam da bi košarkaška sezona trebalo da se nastavi posle odluke španskog premijera Pedra Sančeza da odobri nastavak fudbalske Primere od 8. juna.

Podsetimo, završni turnir ACB lige odigraće 12 najbolje plasiranih timova sa tabele pre uvođenja vanrednog stanja sredinom marta. Učesnici će biti podeljeni u dve grupe po šest timova, a dva prvoplasirana tima idu dalje na Fajnal for gde će se odigrati samo po jedan meč.

Klubovi bi u periodu od 17-18 dana trebalo da odigraju bar po pet utakmica, a maksimalno sedam će imati oni koji odu do finala. 



tagovi

ACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara