Promene u Pireju: Vraća se Barcokas, otišao Rid

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 16:59

Čeka se još odlazak i Vila Čerija

Dogorela je sveća u Pireju i više nema kud! Oglasili su se svi alarmi i uprava Olimpijakosa prinuđena je da napravi radikalne mere za spas sezone. Kestutisu Kemzuri su dani na klupi grčkog velikana odbrojani i pitanje je samo momenta kada će se dirigentsku palicu opet preuzeti – Jorgos Barcokas.

Prema saznanjima izvora specijalizovanog portala Eurohoops, Barcokas i Olimpijakos postigli su načelni dogovor oko potpisivanja ugovora na dve i po godine i saradnja će biti ozvaničena najverovatnije u naredna 24 sata.

Izabrane vesti

Barcokas se u Pirej vraća posle šest godina, a njegov prvi mandat ostao je upamćen po poslednjoj tituli šampiona Evrope 2013. Iz Olimpijakosa je otišao u ranoj fazi sezone 2014/15, posle eliminacije od Panatinaikosa u četvrtfinalu grčkog Kupa. Od tada vodio je ambicioznu Lokomotivu iz Krasnodara s kojom je išao do trećeg mesta na Starom kontinentu u sezoni 2015/16, da bi onda doživeo brodolom s Barselonom i posle jedne godine u Kataloniji razrešen je dužnosti. Od juna 2017. bio je u Himkiju gde je proveo narednih godinu i po dana, kada je s njim raskinut ugovor. Bez posla je, eto, već godinu dana.

Ali, to nije sve što se tiče promena u Pireju. Posle odlaska Kevina Pantera u Crvenu zvezdu iz Olimpijakosa otišao je i Vili Rid. Nepuna dva i po meseca trajala je saradnja s bivšim igračem nekoliko NBA timova, a na 11 evroligaških utakmica imao je prosek od 6,5 poena i 2,8 skokova. Njegov rastanak uslovljen je lošim ponašanjem izvan terena.

Osim Rida, na pragu odlaska je i Vil Čeri koji takođe nije otputovao na gostovanje Valensiji.

Olimpijakos posle prvog kruga ligaškog dela Evrolige ima skor 6-11 i zaostaje dve pobede za ekipama koje su trenutno na deobi osme pozicije. Podsetimo, Olimpijakos se u ovom sastavu takmiči samo u Evroligi, dok uglavnom klupska deca igraju Drugu ligu Grčke. 

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara