"ĐORĐEVIĆ POSLE SREBRNE MEDALJE"
"ĐORĐEVIĆ POSLE SREBRNE MEDALJE"

Sale Đorđević o favoritima u klupskoj i reprezentativnoj košarci: Laže svako ko kaže da ne sanja klupu Reala

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.03.15. | 18:39

„Ne osećamo se kao favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, uzdamo se u borbu i zajedništvo, ne bojimo se nikoga, pa dokle stignemo, stignemo”, rekao je selektor Srbije

ĐORĐEVIĆ POSLE SREBRNE MEDALJE

Selektor Srbije i košarkaška legenda, ne samo kod nas, već i u evropskim okvirima, Aleksandar Saša  Đorđević govorio je za madridski El Konfidensijal o budućim planovima u trenerskoj karijeri, Evroligi i reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

Srpski selektor je bio gost Evroliginog biznis samita u Madridu, gde je učestvovao na panelu sa predstavnicima MTV-ja, Jutjuba i Evrolige. Tema je bio uticaj sveprisutnih socijalnih mreža i platformi na vezu između fanova i igrača, te način na koji se danas u profesionalnom sportu sve prati.

Đorđević nije bio baš najsrećniji kada je u pitanju povezanost sporta i novih tehnologija.
„Iskreno, sve to šteti igračima. Svi ti nenormalni potezi koji se vrte po internetu, mladi talenti su oduševljeni takvim stvarima i potpuno zaborave ono što je važno. Jednom prilikom sam video igrače pre treninga kako gledaju najbolje poteze iz NBA lige i rekao im da oni isto to rade i na treninzima, a tri nedelje se ne dohvate odbrane, šutiranja...”

Atraktivan način igre je po Đorđeviću najbolji način da se privuče i zabavi publika.
„Real Madrid, istina, nije osvojio Evroligu u proteklih par sezona, ali način na koji igra je fascinantan. Realu se svi dive, a to je zasluga trenera Kraljevića, Pabla Lasa i Alberta Ererosa, sportskog direktora Madriđana. Naravno i igrača koji su zaista fantastični.”

OSVAJAČ MUNDOBASKETA U ATINI

Đorđević vidi tri favorita za osvajanje Evrolige. Po njemu, u priči su CSKA, Real Madrid i Barselona, dok će četvrta ekipa na fajnal foru biti Fenerbahče ili Olimpijakos. Plasman na fajnal for Evrolige je Saletov trenerski san, koji trenutno nikako ne može da postigne zbog angažmana u reprezentaciji Srbije, ali sigurno će se jednog dana vratiti vođenju klubova.
„Naravno da bih voleo da budem trener u ACB ligi”, odgovara Đorđević na pitanje španskog novinara, „Svaki trener bi sigurno voleo da bude trener Real Madrida. Ko god vam kaže da o tome ne sanja, laže vas, budite sigurni.”

Đorđević je kao selektor Srbije osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu, uprkos prognozama koje su pre početka Svetskog prvenstva govorile da će srpski tim jedva proći grupu, a kamoli doći do medalje. Ipak, Sale ne želi da svrsta svoj tim u red favorita pred Evropsko prvenstvo...
„Zaista ne mislim da je Srbija favorit na EP. Polako, naše vreme tek dolazi. Možda će nas neko svrstati u krug favorita, ali mi se tako ne osećamo. Guramo svoju priču, uzdamo se u borbenost i zajedništvo, ne bojimo se nikoga, pa dokle stignemo, stignemo. Napravili smo odličnu stvar i uradili nešto veliko za našu naciju.“

Sale misli da su Francuzi najveći favoriti, a da će Španija svakako imati šta da kaže, kao i Italija za koju smatra da je favorit za medalju. Pored njih Đorđević ističe da su Grčka, Rusija, Turska i Slovenija takođe vrlo opasne selekcije koje praktično mogu da dobiju bilo koga.

Selektor Srbije se na jednoj od tribina koje je držao zauzeo i za svetske zvezde u svetu košarke. Istakao je koliko njihov uticaj na mlade i igrače u razvoju može biti veliki. Tada se setio jednog događaja dok je bio u NBA ligi.
„U vreme kada sam trenirao sa Boston Seltiksima, Leri Bird mi je prišao u jednom trenutku i rekao samo tri reči, ne više, a one su ostavile traga na mene toliko da ih se i danas sećam. Ipak, neću ih podeliti sa vama”, uz osmeh je rekao Aleksandar Đorđević.

(FOTO: MN Press/Action Images)


tagovi

SrbijaReal MadridEvropsko prvenstvoEvropaEvroligaAleksandar ĐorđevićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara