Traži se NBA klub za Dončića: Ni Sakramento, ni Atlanta!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 10:33

Tako javlja I-Es-Pi-En, a on retko greši

Pre osam meseci titula prvaka Evrope sa Slovenijom, u Beogradu proteklog vikenda objedinjenja i sa peharom Evrolige osvojenom u u MVP sezoni Realovog asa Luke Dončića. Jasno je svima da Dončić prevelik talenat da bi ostao u Evropi. Njemu je mesto među najboljima. U NBA ligi. Međutim, i dalje se ne vodi velika debata oko kluba u koji će klub 19-godišnji Slovenac.

Isprva se mislilo da će sigurno biti među dva prva pika na draftu, ali ugledni I-Es-Pi-En, koji retko greši u ovakvim procenama, smatra da to nije baš tako sigurno.

Izabrane vesti

Još ranije se pisalo da će Finiks, koji ima pravo prvog pika, a koji će od sledeće sezone voditi naš Igor Kokoškov, Dončićev selektor iz reprezentacije Slovenije, izabrati Deandra Ejtona, pošto mu treba igrač pod košem.

Pretpostavljalo se tako da će Sakramento i generalni menadžer Vlade Divac sa drugog mesta uzeti Dončića, ali I-Es-Pi-Enov Novinar Džonatan Dživoni, poznat kao stručnjak za NBA draft, tvrdi da to baš i nije tačno.

Kako javlja sa Evroliginog Fajnal fora iz Beograda, manje-više svi predstavnici NBA klubova u Beogradskoj areni saglasni su u tome da ni Sakramento, a ni Atlanta Hoks sa trećeg mesta neće draftovati Dončića. Dakle, ili prvi ili tek četvrti pik (Memfis), pa čak i peti (Dalas), koji ga je detaljno pratio u četvrtfinalnoj seriji protiv Panarinaikosa.

Istina, postoji i dalje mogućnost da neko uzme Dončića pa ga trejduje, jer je na ovom draftu dobra ponuda visokih igrača, pa bi na taj način mogli da uzmu i solidnog centra, a možda i još koji pik. Mnogi timovi koji kasnije biraju više su zainteresovani za Dončića.

Dakle, možda se neko i predomisli, ali kako trenutno stvari stoje, Sakramento i Atlanta će preskočiti Luku, pošto su im prioritetni ciljevi “američki igrači pod obručima“. Nema perioda adaptacije koji će Dončiću svakako biti potreban.

A šta o Dončićevoj partiji u finalu sa Fenerbahčeom piše ESPN (njih je teško impresionirati)?
Postigao je 15 poena iz osam šuteva iz igre, imao je četiri asistencije i tri skoka u 29 minuta taktičke utakmice u kojoj je Real savladao aktuelnog šampiona Evrolige sa 85:80. Dončić je igrao celu poslednju četvrtfinu dok 39 sekundi pre kraja nije morao van zbog ličnih. Od njega se zahtevalo da čuva loptu i igra pleja u bukvalno svakom trenutku koji je proveo na terenu. Na trenutke se mučio sa atletskim sposobnostima Fenerbahčeovog tima, najbolje defanzivne ekipe u Evroligi. Ali, pokazao je i neverovatno samopouzdanje u nervoznoj utakmici. Dončićeva veličina, snaga, kontrola lopte i sposobnost da iznudi faul pokazala se kao neprocenjiva vrednost. Posle izlaska iz igre njegov tim je kolabirao“, piše ESPN.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Luka DončićNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara