Trinkijeri: Nismo dovoljno talentovani da igramo za koš više

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 19:45

Renfro? Zadovoljan sam, potreban nam je veteran i odmah se videlo da zna šta radi

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle pobede nad Olimpijom u Ljubljani da je njegova ekipa uspela da “zategne” odbranu u trenucima kada se odlučivala utakmica i da nije mala stvar pobedi posle šest godina u Stožicama.
“Utakmica je bila baš kao sto sam očekivao, nijedna ekipa nije uspela da je prelomi, Ovo je važna pobeda za nas, šest godina je ovde Partizan gubio. Igrali smo na momente solidno u odbrani, a onda na momente solidno u napadu. Ali, nismo bili dovoljni iskusni da vežemo dobru odbranu i napad. Na kraju smo zaslužili pobedu jer smo igrali bolje u ključnim momentima”, rekao je Italijan na konferenciji za novinare posle meča u Ljubljani.

Ovo je bila utakmica u kojoj je Partizan pustio najmanje poena od dolaska Trinkijerija u klub.
“Pogodili su Špan i drugi bekovi teške trojke, to je moglo da nam napravi velike probleme, ali uspeli smo na kraju malo bolje da odigramo u odbrani. to je za nas ključno. Nismo dovoljno talentovani da igramo na koš više, moramo na koš manje”.

Izabrane vesti

Debitant Aleks Renfro utakmicu je završio sa 11 poena i četiri asistencije.
“Zadovoljan sam, igrao je. Treba nam veteran. Videlo se odmah, zna šta da radi. Nije sjajno igrao, ali došao je pre dva dana. Igrao je, vodio ekipu, Ima plus - minus 15, šta ćeš više od novog plejmejkera”.

Koliko ova važna pobeda može da bude podsticaj za nastavak sezone?
“Moramo da radimo, da budemo bolji. Imamo sada 2. januara utakmicu u Top 16 Evrokupa, moramo da uživamo. Inače, kada dođe novi igrač, i to plejmejker, odmah je mali šok. Utiče na hemiju ekipe. i na tome moramo sada da radimo”.

Da li ste doveli Renfroa zato što niste zadovoljni igrama Alekseja Nikolića?
“Nisam zadovoljan sa Alijem? Koliko je minuta igrao? Da nisam zadovoljan, igrao bi tri minuta. Ja sam samo adaptirao roster, Pejdža sam malo stavio od lopte, on je dobar šuter i sada igramo tako. Presrećan sam. Naravno, može bolje, ali igrao je 20 minuta, grešio je kao i svi drugi. Ali je Ali za mene i to se ne dira”, zaključio je Trinkijeri.

Foto: ABA/Petrol Olimpija/Ales Fevzer


tagovi

Andrea TrinkijeriAleksej NikolićAleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara