Virtus plaća klauzulu Partizanu, Nikolić postaje Teova zamena

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.19. | 13:51

Dejan Kravić slobodan igrač, javlja Sportando

Aleksej Nikolić uskoro postaje novi košarkaš Virtusa iz Bolonje, javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando.

Kako se navodi, Virtus će Partizanu uplatiti otkupnu klauzulu kako bi slovenački reprezentativac postao zamenik Miloša Teodosića na poziciji rezervnog plejmejkera. Aleksej Nikolić je prošlog leta sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, a u svojoj prvoj sezoni beležio je 6,4 poena, 2,3 asistencije i 1,7 skokova u ABA ligi, odnosno sedam poena, tri završna dodavanja i dve uhvaćene lopte. Za njega se takođe kao destinacija pominjala i Olimpija Cedevita, ali od toga na kraju nije bilo ništa. 

Izabrane vesti

Zanimljivo, Sportando tvrdi da je postojala opcija da Dejan Kravić bude prosleđen Partizanu u trampi za Nikolića, ali se od te ideje odustalo. Kravić će, piše isti izvor, najverovatnije postati slobodan igrač pošto je Virtus dogovorio dolazak koji je poslednjih godinu i po dana nastupao za atinski AEK i osvojio FIBA Ligu šampiona. Sada će igrati za aktuelnog prvaka istog takmičenja. 

Podsetimo, prema našim saznanjima Dejan Kravić je bio interesantan Partizanu pre više od mesec dana, ali se ta priča nije konkretizovala. Ako Kravić zaista postane slobodan u izboru nove sredine, možda će se interesovanje crno-belih obnoviti. 

Prošle sezone Kravić je u proseku postizao 10,9 poena, te imao 5,9 skokova i 1,2 blokade po meču.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara