Za istoriju: Jokić osetio čar Ol stara! Uspeo da zakuca, ali i proda foru Lebronu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.02.19. | 07:27

Posle 15 godina pauze imali smo predstavnika na ovom svetskom događaju

Srbija kao olimpijski, svetski i evropski vicešampion svakako ima pravo da kaže da zaslužuje da ima barem jednog NBA Ol star igrača, a od sada je to i zvanično Nikola Jokić. Posle Predraga Stojakovića i pauze od 15 godina, Srbija je dobila učesnika ovog događaja. Nikola je igrao za tim Janisa Adetokunba protiv tima Lebrona Džejmsa. Spektakl u Šarlotu završen je pobedom Lebronovog tima - 178:164.

Za Jokića je najvažnije da se tu našao, da je osetio čar celog događaja. Kao što i sam kaže, ovo je njegova zaostavština. Nešto što će se dugo pamtiti i biti upisano u istoriji. Mada, kako igra u Denveru, mogao bi da postane redovan gost narednih godina.

Izabrane vesti

Na svom prvom meču odigrao je 13 minuta i za to vreme dao je šest poena uz devet skokova. Nije to neki poseban učinak posebno imajući u vidu rezultat koji pokazuje da je odbrana i kao reč bila zabranjena. Igralo se ne u drugoj već u prvoj brzini, tako da je i broj poena manje-više nebitan.

Nije Jokić baš atraktivan kao pojedinci, ali je uspeo na šarm da izmami aplauze publike. Recimo, iako je nedavno rekao da koristi floutere jer ne može da zakuca - zakucao je jednom na ovom meču. Lepa je bila i akcija kapitena Janisa i Jokića, kada je Grk poslao "tačdaun" dodavanje preko celog terena za našeg centra. Čak se Joka tom prilikom i "ljutio" na sudiju jer mu nije svirao faul.

Možda i najsimpatičniji Jokićev detalj sa ovog Ol stara je bio kada je prodao foru Lebronu i iznudio aut za svoj tim. Očigledno Kralj Džejms nije dolazio u Sombor na basket. 

Kada je sama utakmica u pitanju, otprilike možete da zamislite kako je to izledalo. Mada, opšti je utisak, ove godine i nije bilo nešto mnogo atrakcije. Janisov tim je vodio tokom većeg dela utakmice, ali su Lebronovci uspeli da preokrenu sa sedam trojki od čega je tri dao Demijel Lilard, a po dve Bredli Bil i Klej Tompson. Sa poenima Džejmsa njegov tim je uspeo da preokrene i dobije utakmicu u kojoj se približio brojci od 200 datih poena.

Kada bi sve ove zvezde čvrsto zavezale pertle na patikama i zaigrale košarku to bi bio spektakl za koji bi mnogi dali i poslednji dinar iz džepa, neki i pola ruke, da gledaju. To bi se pamtilo i prepričavalo. Ovako, više je sve delovalo kao utakmia u laganom ritmu. Inače, bilo je ukupno čak 167 pokušaja za tri poena!

Za MVP-ja ovog Ol stara izabran je Kevin Durant. On je bio najefikasniji kod pobedničke ekipe sa 31 datim poenom. Njegov saigrač iz Voriorsa Klej Tompson dodao je 20, a Džejms je ubacio 19. Na drugoj strani je Janis Adetokunbo dao 38 poena i tako je bio najefikasniji akter ovog duela. Pol Džordž i Kris Midlton su imali po 20. Jokić je dodao šest, a Nikola Vučević četiri poena.

Generalno ima dosta "lutanja" sa formatom Ol stara, traži se prava formula. Ovo je druga godina kako se ne igra po sistemu Istok-Zapad, već postoje dva kapitena koja biraju svoje timove, sve kako bi se igrači što više izmešali, nebitno iz koje konferencije dolaze.

Pominje se da bismo u bliskoj budućnosti i na glavnoj utakmici Ol star vikenda mogli da gledamo susret sličan "Rising star" utakmici gde bi se sastali tim Sveta i tim Sjedinjenih Američkih Država. Videćemo šta će se odlučiti. 

Utisak je da sve može da izgleda daleko ozbiljnije, pa ako hoćete i zanimljivije. Samo kada bi postojao takmičarski naboj. Ali, to je Ol star, to je NBA, to je spektakl kakav se danas traži. Možemo da budemo zadovoljni što smo kao mala zemlja imali predstavnika na ovakvom, svetskom događaju.

Bravo za Nikolu! Čekamo ga na istom mestu i sledeće godine.

Foto. Printskrin


tagovi

Lebron DžejmsJanis AdetokunboNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara