Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)
Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)

Zvezda se sprema za Real, Vildoza na treningu: Teško da će sutra igrati, za dalje ćemo videti

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 19:04

"Igramo protiv verovatno najkompletnije ekipe u Evropi, ali mi smo ekipa koja uvek misli da može da pobedi svakoga", rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović

Košarkaše Crvene zvezde narednih dana čekaju dva meča u okviru duplog kola Evrolige. Najpre dočekuju madridski Real (utorak, 19.00), a potom i Monako 48 sati kasnije.

Trener srpskog i regionalnog šampiona Duško Ivanović protiv Blankosa neće moći da računa na Fakunda Kampaca zbog zabrane registrovanja novih trenera i igrača koja je odlukom Evrolige produžena do 28. februara. Van stroja je i Hasan Martina, a Nikola Ivanović i Luka Vildoza su sve bliže povratku na teren.

Izabrane vesti

Crnogorski plejmejker posle povrede rebara koju je zaradio već neko vreme trenira, a najavio je da bi mogao da se vrati na parket za utakmicu sa Žalgirisom 20. januara. Vildoza je povredio zadnju ložu u prvoj četvrtini utakmice s Barselonom 30. decembra, a danas se pojavio na treningu pred meč sa Realom.

"Počeo je da trenira, dobar je. Videćemo, sutra teško da će igrati. Za dalje ćemo videti", rekao je Duško Ivanović.

Kakav je zdravstveni bilten u ekipi?

"Iako nije možda večeras dobar, sutra će sigurno biti".

Svestan je da njegovu ekipu čeka veoma težak zadatak protiv Reala koji je poslednje dve utakmice odigrao kod kuće i ubedljivo savladao najpre Makabi u Evroligi (98:65), a potom i Gran Kanariju u ACB ligi (105:85).

"Mi smo ekipa koja uvek misli da može da pobedi svakoga. Tako ćemo igrati i sutra, iako igramo protiv verovatno najkompletnije ekipe u Evropi. Imaju sve, visinu, brzinu, plejmejkere, šutere.. U poslednjih nekoliko utakmica imaju izvanredan procenat šuta, ne samo mali igrači, nego i njihove četvorke. Veoma je teško igrati protiv njih, ali mi ćemo uz pomoć naše publike, koja će sigruno doći da nas bodri sportski i veličanstveno, kao i uvek, pokušati da ih dobijemo".

Jedan od glavnih zadataka Zvezde biće da izađe na kraj sa gorostasnim Valterom Tavaresom.

"Za odbranu protiv njega nije potreban specifičan plan, već kako da ga napadneš. Verovatno je jedini dominantni centar u Evropi trenutno. Sam drži čitavu odbranu Reala i veoma je teško dati koš iz reketa. Zajedno sa Hauardom iz Baskonije, to su dva jedina dominantna igrača u Evropi. Videćemo. Sve ono što je dobro, ima i neke loše strane", zaključio je Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićLuka VildozaKK Real MadridValter Tavares

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara