Zvezdina uvertira za majstoricu: Juniori odbranili titulu, Tomašević srušio Partizan s 34 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.19. | 16:52

Kod crno-belih Marko Pecarski imao 28, Đorđe Pažin 25, a Uroš Trifunović 15 poena

Juniorska titula prvaka Srbije ipak ostaje na Malom Kalemegdanu! U potpuno ludom finalu prvenstva za igrače do 18 godina Crvena zvezda savladala je Partizan rezultatom 89:81 i tako odbranila pehar osvojen prošle godine.

Crveno-beli tim do krune je vodio supertalentovani Bojan Tomašević, koga je selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović nedavno uvrstio na širi spisak kandidata za Mundobasket u Kini! Tomašević je briljirao na parketu, ostvario dabl-dabl učinak s 34 poena i 10 skokova, uz indeks 48! Podršku u napadu pravio mu je nekadašnji igrač Partizana Stevan Karapandžić sa 14 poena, dok je Vukašin Mašić upisao poen manje.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je od samog starta utakmice bila konkretnija i tako pokazala da više želi titulu! Već posle 20 minuta izabranici Slobodana Klipe imali su 18 poena viška (48:30) i tada se činilo da će Zvezda lakšim putem do titule. Ali, sve se okrenulo u narednih deset minuta. Partizan se trgnuo i potpuno izdominirao, pa je ubrzo stigao i do izjednačenja i na poslednji mali odmor otišlo se kod rezultata 62:62. Puleni Aleksandra Bućana imali su psihičku stabilnost, ali je Zvezdin individualni kvalitet ubrzo došao do izražaja. Tomašević je dodao gas do daske i Zvezdu odveo do vrha! Igrači Partizana tu ništa nisu mogli...

Kod crno-belih najbolji je bio prvotimac Marko Pecarski sa dabl-dablom od 28 poena i 14 skokova. Đorđe Pažin je dopisao 25, a Uroš Trifunović 15 poena.

Sjajna uvertira mladih nada za sutrašnju majstoricu Jadranske lige.

Foto: KK Crvena zvezda


tagovi

Bojan TomaševićStevan KarapandžićMarko PecarskiUroš TrifunovićĐorđe Pažin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara