Nemanja Bjelica i Kvinderi Vederspun (©Reuters)
Nemanja Bjelica i Kvinderi Vederspun (©Reuters)

“Sloboda“ Bogdanović rafalom, “Jednakost“ Bjelica solidan, Kingsi poraženi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 09:08

Srpski reprezentativci imali odlične nastupe, ali San Antonio je odneo pobedu

Sakramentu niko ne može da garantuje i neće dati poslednju kartu za plej-of. Jednostavno, tako stvari funkcionišu u NBA ligi. A, posle još jednog poraza, prvog zvaničnog u “balonu“ na Floridi, doigravanje sve više postaje misaona imenica za Kingse.

U meču koji su izabranici Luka Voltona morali da dobiju, San Antonio je ipak odneo pobedu rezultatom 129:120. A, nije da Kingsi nisu imali svojih prilika da iz ozbiljnog minusa dođu do nule i preokrenu stvari u svoju korist... Samo ih nisu iskoristili. Nijednu. Tako su se Sparsi sada izjednačili sa Kraljevima po broju pobeda, s tim da još imaju i utakmicu manje i priliku da dodatno umanje zaostatak za Memfisom i Portlandom.

Izabrane vesti

Hjustonu revolveraški obračun na Floridi uz 302 poena!

S trijumfom Portlanda i porazom Memfisa, sada je svaka naredna utakmica do kraja s prefiksom moranja.

Što se sinoćnjeg okršaja tiče, utakmica je na četiri minuta do kraja bila poslednji put poravnata na 112:112, pre nego što je Demar Derozan stupio na scenu i postigao narednih osam od ukupno 13 poena Sparsa.

Šteta za Kingse, pogotovo ako se uzme da je Dearon Foks imao noć karijere sa 39 poena (17/33 iz igre), a da je Bogdan Bogdanović odigrao sjajno. Srpski šuter, kome je na leđima umesto prezimena stajala poruka “Sloboda“ ispisana na srpskom jeziku, upisao je nešto više od 31 minuta uz 24 poena (8/15 iz igre) i po dva skoka i asistencije. Nemanja Bjelica je takođe bio vrlo dobar sa 12 poena (5/8 iz igre), pet uhvaćenih i jednom podeljenom loptom za pola časa na parketu. Popularnom Belom je na leđima pisalo “Jednakost“.

Kod San Antonija najbolji je bio Derozan sa 27 poena i 10 asitencija, dok je Derik Vajt imao 26 poena, osam uhvaćenih i pet podeljenih lopti. 

NBA – rezultati

Portland – Memfis 140:135

/Mekolum 33 – Džekson 33/

Vašington – Finiks 112:125

/Hačimura 21 – Buker 27/

Milvoki – Boston 119:112

/Adetokunbo 36 – Smart 23/

San Antonio – Sakramento 129:120

/Derozan 27 – Foks 39/

Dalas – Hjuston 149:153

/Porzingis 39 – Harden 49/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA



tagovi

Nemanja BjelicaBogdan BogdanovićSakramento KingsSan Antonio SparsDemar Derozan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara