Arjen Roben završio karijeru!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.19. | 17:42

Holanđanin stavio tačku na prebogatu karijeru

Čekao se trenutak kada će objaviti povratak u svoj PSV, a Arjen Roben je na kraju izabrao opciju koja je rastužila sve iskrene fudbalske zaljubljenike - Arjen Roben završio je igračku karijeru!

Posle rastanka s minhenskim Bajernom, gde je doživeo zenit karijere i zajedno s Frankom Riberijem godinama uveseljavao fudbalske mase svojim bravurama, Roben je ostavio vrata odškrinuta za povratak na Filips stadion, ali je ipak rešio da se od fudbala oprosti s šampionskom krunom na glavi.
“Razmišljao sam mnogo tokom poslednjih sedmica. Svi znaju da sam uzeo vreme kako bih u miru doneo konačnu odluku nakon poslednjeg meča s minhenskim Bajernom. Na kraju sam odlučio da završim igračku karijeru“, napisao je Roben u saopštenju za javnost i nastavio:
“Bez ikakve sumnje, ovo je najteža odluka koju sam doneo u karijeri. Odluka gde su se srce i razum našli u sukobu. Ljubav prema ovoj igri i ubeđenje da i dalje mogu da držim ceo svet u svojim rukama ne podudaraju se s realnim okvirima jer ne ide sve onako kako je bilo kada ste imali 16 godina, bez povreda i briga na svetu“.

Izabrane vesti

Priznao je Roben da je u ovom trenutku zdrav i spreman da nastavi igračku karijeru, ali želi da ostane u takvom stanju zbog porodice.
“Zato sam odlučio da se definitivno povučem iz fudbala, mislim da je tako najbolje“.

Veliki borac na terenu Arjen Roben karijeru završava sa čak 30 klupskih trofeja! Osvajao je nacionalne titule u svim klubovima čije je boje branio, a svoje ime gradio je kroz PSV, preko Čelsija i madridskog Reala, do minhenskog Bajerna! U dresu PSV uzeo je holandsko prvenstvo i Superkup, sa Čelsijem je podigao dve premijerligaške titule, jedan FA kup, dva Liga kupa i jedan Komjuniti šild. Kao član Kraljevskog kluba osvojio je Primeru i Superkup Španije, a vrhunac je dostigao u Bajernu – čak osam pehara šampiona Nemačke, popularnih Salatara, pa onda još pet nacionalnih Kupova, isto toliko Superkupova, a najvažniji trofej svakako mu je Liga šampiona 2013, na šta se nadovezao i evropski Superkup iste godine. Sa Holandijom je bio svetski vicešampion 2010. i trećeplasirani na istom turniru četiri godine kasnije. Poslednji meč s Lalama odigrao je 10. oktobra 2017. u slavlju protiv Švedske rezultatom 2:0. Osvajač je brojnih individualnih priznanja.

Neverovatna karijera jednog od najboljih na svojoj poziciji u novijoj fudbalskoj istoriji. Odmori se, majstore...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara