Ceo Realov tim na prodaju za 474.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.19. | 10:53

Od golmana do napadača – po pozicijama

Došli su Eden Azar, Luka Jović, Ferlan Mendi, Eder Militao, u knjigama će se voditi i da je Brazilac Rodrigo produkt aktuelnog prelaznog roka, iako je završen pre godinu i po, čime je suma na obeštećenja premašila 300.000.000 evra. Očekuje se makar još jedna bomba u Madridu, bira se centralni vezni između Pola Pogbe i Kristijana Eriksena, a da bi takvi poslovi bili održvi, da ne bi Real pao pod odredbe strogih pravila UEFA povodom finansijskog fer-pleja, moraće ubrzano da rešava status igrača van prvog plana.

Kako sad stvari stoje, ceo tim se sprema za odlazak sa stadiona „Santjago Bernabeu“, o čemu svedoči i pisanje Marke, uverene da bi samo od prodaja fudbalera na koje ne računa Florentino Perez mogao da „namiri“ poslovne knjige i izbegne sudbinu kakva je u prošlosti zadesila Barselonu i Atletiko Madrid.

Izabrane vesti

Madriđani imaju ideju da prodaju čak 11 igrača, koji kod Zinedina Zidana ili ne bi videli teren ili je francuski stručnjak toliko razoračan njihovim ulčinkom minule sezone da je rastanak jedini realan izlaz iz situacije. Ako im se svi planovi obistine moglo bi u kasu da se slije 474.000.000 evra.

Zasad su Los Blankosi prodali Markosa Ljorentea gradskom rivalu Atletiku za 40.000.000 evra, što bi trebalo da bude uvod u pravu letnju rasprodaju. I to na svim pozicijama. Kako je prošle sezone dovede Tibo Kurtoa, odlučio je Zidan da prednost na gol-crti dobije Belgijanac, te će Kejlor Navas biti žrtvovan. Real očekuje 10.000.000 evra za reprezentativca Kostarike, mada je to previše novca za Romu, Benfiku i Porto, koji su se pominjali kao zainteresovani klubovi.

Od bekova Lukasa Vaskeza i Tea Ernandeza Real očekuje po 25.000.000 evra, s tim da je desni bek, baš kao i štoper Naćo –  procenjen na 30.000.000 evra – u takvoj situaciji da ih trener nije do kraja otpisao i predočio je čelnicima kluba da ne bi imao ništa protiv ni da ostanu, jer mogu da mu posluže u rotaciji. Mladi štoper Valjeho trebalo bi da donese 12.000.000 evra, dok se od Matea Kovačića, sa reputacijom trostrukog osvajača Lige šampiona, uprkos tome što nije imao bog zna kakvu sezonu na pozajmici u Čelsiju, očekuje prihod od 40.000.000 evra.

Na još dvojici vezista Real bi mogao značajno da profitira, iako su im polazne tačke rezličite. Dani Sebaljos blista na Prvenstvu Evrope mladih selekcija, traži ga Sevilja, pominje se i Milan, a pošto kraljevski klub nema ideju da ga zadrži dozvoljeno mu je da ode za 35.000.000 evra. Malo drugačija je situacija sa Iskom, njega trener Zidan i te kako ceni, nada se da bi mogao da se vrati u nekadašnju formu, no ako stigne ponuda u reonu od 80.000.000 evra Real će na taj transfe pristati.

Isti novac Real traži za otpisanog Gereta Bejla, mada je plata reprezentativca Velsa glavni kamen spoticanja za sve zainteresovane klubove, teško bilo gde mogao da računa na 20.000.000 evra po sezoni. Daleko realnije deluje prodaja Hamesa Rodrigeza, samo se čeka kraj Kopa Amerike da Kolumbijac pređe u Napoli, dok bi sjajan novac, samo na ime kluba, a nikako na njihov učinak, Madriđani mogli da dobiju od napadača, trenutno u trećem planu, Marijana Dijaza (30.000.000) i Raula de Tomasa (25.000.000).

Čak i kad bi se polovina ovih poslova realizovala Real bi napravio dobru ekonomsku osnovu da izbegne udar finansijskog fer-pleja.

FOTO: Marca


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara