Evropski ritam na Čairu: Radnički pregazio Maltežane! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 22:50

Nišlije ubedljivim slavljem već overile plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope - 4:0

Protivnik možda nije predstavljao jasno merilo snage, ali to ne umanjuje odličnu fudbalsku predstavu pred dobro popunjenim tribinama niškog Čaira. U prvoj evropskoj utakmici u 21. veku Radnički je pregazio maltešku Gziru i došao do prednosti koja mu garantuje plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i miran put na revanš za sedam dana - 4:0 (1:0).

A moglo je da bude i još ubedljivije. Nišlije su imale još nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu. Kolosalnu šansu propustio je dvostruki strelac i jedan od najboljih igrača ovog meča Nermin Haskić, ali će najviše žaliti za projektilom Dušana Mićića, koji je sredinom drugog dela igre žestoko prodrmao prečku gola na kojem je stajao nemoćni Džastin Haber.

Izabrane vesti

Ekipa Nenada Lalatovića, koji je u 90. minutu isključen zbog žongliranja kraj aut-linije, na vreme je otvorila protivnika golom Radovana Pankova. Mladi defanzivac je krunisao odličan centaršut Stanisavljevića u 14. minutu iz kornera. Nekadašnji vezista Vojvodine pokazao se kao pravo pojačanje Radničkog, kao uostalom i većina pridošlica koje su zaigrale na ovom meču. Bio je konstanta pretnja iz otvorenih pozicija, a pored prvog pogotka na utakmici, asistirao je i za gol Marka Mrkića u 55. minutu.

Lalatović je dobro pročitao slabašnog rivala, u drugom poluvremenu je naredio dodatni pritisak i to se domaćinu višestruko ispalitlo. Samo dva minuta pre Mrkića, svoj prvi pogodak postigao je Haskić, a doskorašnji napadač Ružomberoka pet minuta pre kraja krunisao je najlepšu akciju na utakmici i povratnu loptu kapitena Aleksandra Jovanovića sa gol-aut linije.

Radnički je napravio dobru uvertiru sezone i stečeno samopouzdanje bi moglo odlično da mu dođe pred značajno teže iskušenje koje ga očekuje u drugom kolu (Ferencvaroš ili Makabi Tel Aviv).

Jasno je da Nišlije imaju značajno jači tim nego prošle sezone, čemu su doprineli dolasci Pankova, Crnomarkovića, GrbićaHaskića... Naravno, vidljiv je i rad Nenada Lalatovića, koji je pored same motivacije uspeo i na pravi način da posloži kockice na terenu. Kako će to izgledati protiv nekog ozbiljnijeg rivala biće značajno jasnije već za dve nedelje, kada će biti odigran prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

RADNIČKI NIŠ – GZIRA 4:0 (1:0)
/Pankov 15, Haskić 53, 85, Mrkić 55/

Stadion Čair
Sudija: Džejson Barselo

RADNIČKI (4-1-4-1): Živković – Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković – Mićić – Nikodijević (od 46. Mrikić), Stanisavljević (od 69. Stojanović), Noma, Grbić – Haskić (od 85. Jovanović)

GZIRA (4-5-1): Haber – Mambuana (od 81. Borg), Soares, Baldakino, Veoneze – Brifa (od 78. Brinkat), Skeri (od 63. Muskat), Bilbao, Korbolan, Žoržinjo – Samb.

Foto: Star Sport


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara