"Niko Kovač"
"Niko Kovač"

Hrvatski stručnjak komanduje Srbima u Ajntrahtu

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.03.16. | 12:53

Niko Kovač preuzeo kromilo posrnulog bundesligaša umesto Armina Veha

Niko Kovač

Ajntraht Frankfurt angažovao je nekadašnjeg hrvatskog selektora Nika Kovača za novog trenera u pokušaju da se izbori za opstanak u Bundesligi. 

Izabrane vesti

Poznati klub objavio je danas da je nekadašnji reprezentativac Kockastih potpisao ugovor do juna 2017. godine, a na poziciji šefa stručnog štaba zameniće Armina Veha koji je otpušten u nedelju.

Veh je najuren nakon remija kod kuće (1:1) protiv Ingolštata, koji je bio ujedno i sedmi uzastopni meč ovog tima bez pobede, što je uticalo na pad Ajntrahta na 16. poziciju u Bundesligi sa samo 24 boda iz 25 utakmica.

Kovač, nekadašnji fudbaler Herte, Hamburga, Leverkuzena i Bajerna je do sada radio samo kao selektor Hrvatske koju je odveo na Svetsko prvenstvo 2014. godine, ali je smenjen u septembru posle serije loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

U radu u Frankfurtu pomagaće mu rođeni brat Robert Kovač, koji je to činio i u reprezentaciji Hrvatske, a Niko će biti trener čak trojici srpskih fudbalera: Slobodanu Medojeviću, Aleksandru Ignjovskom i Mijatu Gaćinoviću.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Slobodan MedojevićNiko KovačNemackaMijat GaćinovićArmin VehAleksandar IgnjovskiAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara