Još jedna bleda noć Nikole Jokića, Hjuston oborio šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 08:14

Denver pregazio slabašni Njujork – 129:92

Trend skromnih igara Nikole Jokića se nastavlja. Prošlo je još jedno veče u kojem je srpski centar u dresu Denvera bio daleko ispod partija na koje su navikli navijači njegovog kluba. Ipak, dobra vest za Nagetse je što su posle dva vezana poraza upisali pobedu i to u velikom stilu protiv skromnog Njujorka – 129:92.

Što se tiče utakmice, sve je bilo rešeno već do poluvremena. Nakon dve četvrtine Denver je vodio 67:45 i tu razliku je do kraja samo uvećavao, ne dajući Niksima ni šansu da mu se približe.

Izabrane vesti

Zabrinjavajuće je, međutim, za tim Majkla Melouna što je Nikola Jokić daleko od svoje prave forme. A, bez njegovih tridesetak poena po utakmici, šampionski snovi Denvera teško da mogu da se ostvare. Srpski reprezentativac je protiv Njujorka igrao 25 minuta, što mu je bilo dovoljno da ubaci šest poena (3/7 iz igre), uz 10 skokova i osam asistencija, po čemu je bio najuspešniji u ekipi.

Posle utakmice, Jokić je rekao američkim novinarima da mu statistika više nije najvažnija dok igra.
Kada dođete ovde, a ovo je liga statistike, brojeva, te stvari vam stoje u malom mozgu, ali meni više ne“, poručio je Jokić.

Imao je srpski as ponovo sukob na terenu sa protivničkim igračem, mada ga je Markus Moris isprovocirao, prvi ga je gurnuo, ali sve se završilo bez većeg skandala.

Čak devetorica igrača Denvera su imala dvocifren košgeterski učinak, a najviše poena postigao je Vil Barton – 17. Dabl-dabl je ostvario Mejson Plamli sa po 11 poena i skokova.

Derbi večeri odigrali su Toronto i Hjuston, a aktuelni šampion NBA lige doživeo je drugi uzastpni poraz – 119:109.

Hjuston je tokom druge četvrtine išao do 16 poena prednosti, da bi Toronto u trećoj preokrenuo (76:75). Međutim Reptorsi nisu uspeli da sačuvaju vođstvo na neki duži period, kada su gosti ponovo poveli (89:86), nisu više dozvolili obrt.

Zanimljivo je da igrač večeri kod pobednika nije bio ni Džejms Harden, ni Rasel Vestbruk, već je zasijala zvezda Bena Meklemora, koji je ubacio 28 poena. Rasel Vestbruk jeste došao do tripl-dabla sa 19 poena, 13 skokova i 11 asistencija, ali je iz igre šutirao očajnih 7/27. Džejms Harden je bio ubedljiviji, postigao je 23 poena, uz sedam skokova i pet asistencija.

Prekinut je pobednički niz Filadelfije. U utakmici u kojoj su Siksersi vodili do sredine druge četvrtine, Vašington ih je uhvatio na „levoj nozi“ i dosta lako savladao, jer od momenta kada je prvi put poveo, nije ispuštao prednost do kraja – 119:113. Razlika sve do kraja nije padala ispod pet poena.

NBA LIGA – Rezultati

Njujork – Denver  92:129
/Robinson 17 – Barton 17/

Vašington – Filadelfija  119:113
/Hačimura 27 – Haris 33/

Toronto – Hjuston  109:119
/Sijakam 24 – Meklemor 28/

Nju Orleans – Finiks  132:139 (125:125)
/Redik 26 – Buker 44/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara