"Ognjen Mudrinski i Đorđe Rakić na treningu"
"Ognjen Mudrinski i Đorđe Rakić na treningu"

Mudrinski: Glava mi je na mestu i željan sam golova

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.13. | 12:02

Najbolji strelac Zvezde iz prošle sezone uveren da će ponovo zablistati kao na početku epizode u crveno-belom dresu

Ognjen Mudrinski i Đorđe Rakić na treningu

Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije.

Izabrane vesti

Dolazak i golovi Ognjena Mudrinskog početkom protekle sezone navukli su veliko breme očekivanja na leđa 21-godišnjeg momka iz Srbobrana na čijem se primeru možda i najbolje videlo kako profesionalni fudbal može da bude surov. Sjajna polusezona brzo je zaboravljena, pa je proletos najbolji strelac Crvene zvezde brzo zaboravljen jer je kod Rikarda Sa Pinta imao epizodnu ulogu.

Portugalac je otišao, uskoro dolazi Slaviša Stojanović, pa se očekuje novi dvoboj Mudrinskog i Abiole Daude za mesto u startnih 11 u crveno-belom timu. Može li Mudrinski da zaboravi na nepravdu učinjenu mu protekle sezone (jer, ne ulazeći u to ko je kvalitetniji, najbolji strelac se ne sklanja tiz tima ek tako) i potvrdi da 11 golova u Superligi (devet u jesenjem delu) nisu bili slučajnost?
"Nadam se da mogu i da je ovo neki novi početak. Kod prethodnog trenera sam slabo igrao, ali glava mi je na mestu, jer mislim da sam psihički prevazišao sve to loše što mi se desilo u poslednjih šest meseci. Željan sam igre, željan golova i nadam se da ću na ovim pripremama uspeti da se izborim za minutažu koja će mi omogućiti da se do kraja godine još mnogo puta upišem u listu strelaca", rekao je Mudrinski izveštaču MOZZART Sporta na pripremama u Sloveniji.

Prvu priliku da se predstavi novom šefu verovatno će dobiti već sutra kada će Zvezda protiv Krškog odigrati prvi prijateljsku utakmicu. A s obzirom da se Dauda tek juče priključio ekipi pretpostavlja se da će popularni Mudri biti prvi izbor u napadu.
"Ne znamo još ko će izaći da igra. Verovatno ćemo više znati popodne. Tu sam da odigram šta se traži od mene, ali treba da budemo svesni da neće sve od prve utakmice izgledati onako kako priželjkujemo. Ali, imamo vremena da se uigramo do početka kvalifikacija za Ligu Evropa".

Kada kaže da neće sve izgedati idealno Mudrinski ne misli da na sopstevenu formu, već na činjenicu da je u ekipi mnogo novih, a posebno mladih igrača i da će biti potrebno vreme da se kockice slože.
"Sigurno je da su nam potrebna i neka pojačanja, par iskusnijih igrača, ali to je na klubu da reši. Takođe, uveren sam da i ovi klinci imaju potencijal da igraju za prvi tim Crvene zvezde. Lično, osećam se dobro, prija mi ovo nešto hladnije vreme", kaže Mudrinski, sada već jedan od iskusnijih igrača u timu, koji baš zbog toga ima i zadatak da mlađima daje primer.

I on to i čini bez pogovora, jer na svakom treningu daje poslednji atom snage što je jutros moglo skupo da ga košta. Naime, u jednom vazdušnom duelu je oboren, pa se na terenu u Krškom začuo bolan krik.
"Nezgodno sam pao na bok, ostao sam bez vazduha, osetio jak, ali trenutan bol. Srećom, bilo je to kratkog daha. Sada je sve u redu".

Dakle, Mudrinski je sasvim spreman da se novom treneru Slaviši Stojanoviću pokaže u najboljem svetlu?
"Neće samo meni biti lakše. Svima će biti bolje sad kada znamo ko je glavni. Ali, mi smo profesionalci, pa smo i bez šefa radili najjače što smo mogli. Uostalom, imali smo i obavezu prema trenerima koji su ostali sa nama, pre svega tu mislim na Bratislava Živkovića i Ivicu Momčilovića. Na nama je bilo da ostanemo ozbiljni i u ovom periodu bez šefa struke, a nadam se da će njegov dolazak sada dodatno podići atmosferu u ekipi", ističe Mudrinski.

Opširnije o pripremama Crvene zvezde i Partizana u Sloveniji čitajte na našem specijalu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaOgnjen Mudrinskipripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara