Na terenu Tofaš, u mislima Crvena zvezda

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.11.19. | 09:40

Partizan u Evrokupu igra poslednju utakmicu pred večiti derbi (18.00)

Nakon šest odigranih kola u Evrokupu, može se reći da Partizan mora da bude zadovoljan učinjenim u dosadašnjem toku grupne faze. Pet trijumfa, a potom poraz od Venecije u poslednjem kolu prethodne sedmice i dalje stavljaju crno-bele na čelnu poziciju Grupe B, koje samo teorija deli od plasmana u narednu fazu takmičenja. Cilj bi mogao da se ostvari već večeras, ukoliko Beograđani trijumfuju protiv Tofaša na strani u Bursi (Sport Klub 1, 18.00).

Izabrane vesti

Kritikovao je Andrea Trinkijeri nakon meča protiv Venecije svoje igrače zbog zaista velikog broja izgubljenih lopti koje su omogućile Italijanima lake poene u tranziciji i prilično ubedljivu pobedu. Opšti je utisak da je Partizan na tom meču bio potpuno inferioran u ofanzivnom skoku, što definitivno mora doći na svoje ukoliko crno-beli žele da dođu do pobede na teškom gostovanju Tofašu.

PARTIZAN U ČETVRTFINALU EVROKUPA - KVOTA 1,35!

Pozitivna stvar jeste činjenica da je Partizan prethodnog vikenda u ABA ligi odreagovao i pobedio Zadar na gostujućem terenu, ali može se reći da je to jedino dobro što crno-beli mogu da pamte sa gostovanja na hrvatskom primorju. Ponovo su Beograđani dozvolili veliki broj promašenih slobodnih bacanja i izgubljenih lopti, ali na svu sreću, Zadar nije imao kapaciteta da to kazni na adekvatan način, pa je Partizan odneo prilično ubedljivu pobedu.

Jasno je da Partizanovi košarkaši i dalje traže konstantnost. Čini se da ju je za sada jedini pronašao Rašon Tomas koji od početka sezone nema problema sa „rešetanjem“ koša rivala i gotovo po pravilu na svakoj utakmici dolazi do ofanzivnog učinka. A čini se da ni to nije njegov maksimum, jer tek treba da popravi šut sa distance. To samo može dodatno da obraduje navijače crno-belih.

Ono što je jako važno napomenuti jeste da će susret protiv Tofaša u Bursi biti Partizanov poslednji test pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom u ABA ligi. Biće to jubilarni deseti meč između ljutih rivala samo u toku tekuće kalendarske godine, ali ujedno i prvi u novoj sezoni. Čini se da je ulog nikad veći, jer su i jedni i drugi promenljivo krenuli na Jadranu.

Što se Tofaša tiče, oni su nakon onog poraza u Beogradu ušli su sasvim zadovoljavajuću seriju rezultata, mada u Evrokupu još uvek nisu obezbedili prolazak u narednu fazu takmičenja. Tome pre svega kumuje prilično iznenađujući poraz turske ekipe u Francuskoj protiv Limoža, pa će Tofaš protiv Partizana imati dodatni motiv da priđe na samo korak od odlaska u drugu fazu.

Dobro je poznato da večerašnji Partizanov rival voli da igra brzo i u tranziciji, što smo imali prilike da vidimo i u glavnom gradu Srbije pre nekih mesec dana. Na tom susretu se od igrača najviše istakao Devin Vilijams postigavši 18 poena uz pet skokova, ali crno-beli bi morali da se pripaze i Meta Lodežskog, koji ima bogato iskustvo igranja u Evropi.

Pred polazak u Tursku, trener Partizana, Andrea Trinkijeri je istakao da će od njegovih igrača zahtevati veoma čvrstu odbranu.
„Tofaš je napadački tim. Mogu lako dati 100 poena i to smo osetili u prvom poluvremenu prve utakmice. Preko 50 poena su nam dali u prvih 20 minuta i nismo uspeli nigde da ih uhvatimo. Moraće to da bude jedna izuzetna odbrambena utakmica. Koncentracija će biti na odbrani i detaljima. Ložeski je iskusan, Vajt je iskusan, tu je i Mehija. Opet je ovo teško gostovanje i nezgodna utakmica“, poručio je Trinkijeri.

Slično mišljenje deli i kapiten Partizana Novica Veličković, koji tvrdi da je Tofaš izrazito domaćinska ekipa.
„Oni su sastav koji kod kuće igra jako dobro. Ne znam da li im se vratio Mehija koji je jedan od lidera te ekipe. Jako su talentovani i iskusni sa druge strane. Neće biti nimalo lako, ali idemo na pobedu, pa dokle doguramo“, zaključio je Veličković.

EVROKUP - 7. KOLO

Grupa A

Utorak

Ulm - Andora 88:99
/Brisko, Hejs 19 - Hana 20, Todorović 17/

Sreda
18.30: (4,40) Makabi Rišon (17,0) Virtus Bolonja (1,25)
19.45: (1,35) Monako (16,0) Promiteas (3,50)

Grupa B

Sreda
18.00: (1,45) Ritas (15,0) Limož (3,05)
18.00: (1,70) Tofaš (14,5) Partizan (2,30)
19.45: (1,85) Venecija (14,0) Lokomotiva Kubanj (2,10)

Grupa C

Utorak

Nanter - Darušafaka 68:82
/Čeri 18 – Hamilton 17, Kolson 17/

Sreda
18.30: (2,30) Cedevita Olimpija (14,5) Uniks Kazanj (1,70)
20.45: (1,80) Breša (14,5) Huventud (2,15)

Grupa D

Utorak

Trento - Budućnost 69:76
/Blekmon 16 - Hasan 18/

Sreda
20.00: (1,55) Oldenburg (14,5) Galatasaraj (2,70)
20.45: (1,07) Unikaha (25,0) Arka Gdinja (8,50)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara