Nikola Mirotić kod Janisa u Milvokiju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 19:29

Milvoki šalje dvojicu igrača, a Nju Orleans će dobiti i čak četiri pika druge runde

Trejd u Nju Orleansu! Ali, nije Entoni Dejvis, već - Nikola Mirotić.

Španski reprezentativac je u poslednjim satima prelaznog roka promenio klub i u narednom periodu biće igrač Milvoki Baksa! Kakav transfer za jedan od najjačih sastava na Istoku i kakvo pojačanje za unutrašnju liniju koju čine Bruk Lopez i Ersan Iljasova

Izabrane vesti

Pelikansi su se ovih dana očigledno odlučili za potpunu rekonstrukciju tima i krcanje fioka budućim pikovima! Nju Orleans je u ovom poslu prošao fantastično. 

Baksi u suprotan smer šalju Džejsona Smita i Stenlija Džonsona. Iskusnom centru ugovor ističe na kraju sezone, za šta će dobiti 5.450.000 dolara, a slična je priča i sa mladim krilom Baksa, koji će za ovu sezonu zaraditi 3.940.400 dolara.

Mnogo bitnije od ova dva posla jesu pikovi koje će Nju Orleans dobiti. Čak četvoricu budućih igrača iz druge runde! Kako je otkriveno, Pelikansima idu Denverov pik sa ovogodišnjeg Drafta, Vašingtonovi iz 2020. i 2021. godine, kao i Milvokijev pik iz lutrije narednog leta. Ovim poslom Nju Orleans je sebi otvorio brdo mogućnosti za dalje trejdove i slaganje potpunog novog sastava! 

Mirotić je imao veliki uticaj da se Nju Orleans plasira u polufinale Zapadne konferencije prošle sezone, a Milvoki je napravio veliku stvar jer je dobio odličnog krilnog centra i vrlo dobrog šutera, bez da se odrekao pikova prve runde. 

Videćemo ko će više profitirati iz ove operacije. Sada veliko pitanje ostaje - ko će biti višak u startnoj petorci Baksa? Janis Adetokunbo je u dosadašnjoj sezoni bio starter na poziciji četiri, a dolaskom Mirotića postoji mogućnost da se jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu "spustiti" na trojku, što bi značilo da će ispasti Kris Midlton. To je, opet, nelogično zbog toga što je Midlton igrač s Ol star etiketom. S druge strane opcija je da se španski reprezentativac crnogorskih korena preseli na klupu uz Ersana Iljasovu?

Foto: Reuters


tagovi

Nikola MirotićMilvoki BaksNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara