Partizan vratio Asana u život – gol za reprezentaciju posle 11 meseci (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.10.19. | 17:05

Pao je Tadžikistan

Tamo negde 2016. i 2017. godine imao je zagarantovano mesto u reprezentaciji, ali Arsenal mu nije prijao. I malo po malo mit o velikom talentu je bledeo sve dok Takuma Asano nije ispao iz reprezentacije Japana. Međutim, Partizan ga je vratio u život, pa je levokrilni fudbaler crno-belih danas odigrao prvi meč za Samuraje još od novembra 2018. I ne samo da ga je odigrao, nego je i pogodio prvi put još od tog prijateljskog sudara sa Kostarikom iz 2018.

Japanci su u malom derbiju Grupe F druge runde kvalifikacija za Mundijal 2020. u Dušanbeu savladali Tadžikistan sa 3:0 i osamili se na čelu tabele. Junak pobede bio je Salcburgov Takumi Minamino, njega dobro već znate, dvostruki strelac za Japance.

Izabrane vesti

Asano je meč počeo na klupi, ali je u 63. minutu odmenio Portovog Šoju Nakađimu, a potom u 82. i pogodio za konačnih 3:0.

Ko ne zna, pobednici osam grupa i četiri najbolja drugoplasirana idu u treću fazu azijskih kvalifikacija. Tamo će 12 ekipa biti podeljeno u dve grupe od po šest reprezentacija. Po dve najbolje ekipe iz obe grupe idu direktno na Mundijal, dve trećeplasirane selekcije će u baražu odlučiti o poslednjem učesniku planetarne smotre.

Japanci će skoro sigurno u Katar. Oni su već standardni predstavnici Azije. Poslednje Svetsko prvenstvo koje im je izmaklo bilo je ono iz 1994. godine.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara