Real Madrid ili Barselona? Spremite se...

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.07.18. | 13:16

Belgijanac napušta Čelsi

El Klasiko na fudbalskoj pijaci ćemo ovog leta gledati u borbi za autogram Edena Azara. To je postalo izvesno poslednjih dana...

Oba kluba su zainteresovana za sjajanog Belgijanca koji bi trebalo da bude glavna zvezda prelaznog roka u Španiji. U Madridu ga vide kao prirodnu zamenu za Ronalda, dok Katalonci jure kapitlano pojačanje pošto su im propali pokušaji da dovedu Grizmana i još neka velika imena. Ono što je ključno u čeloj priči je volja Azara da se preseli u Španiju.

Izabrane vesti

Izgleda da Azar više ne veruje u budućnost u Čelsiju. To je nagovestio i prethodnih meseci kada je odbijao da odgovori na ponudu za novi ugovor. Čelsi mu je ponudio ugovor vredan 17.500.000 evra umesto dosadašnjih 11.500.000 evra. Međutim, Belgijanac je odugovlačio sa odgovorom čekajući letnji prelazni rok i osetio je signale iz Španije.

Aktuelna situacija u Čelsiju ga je dodatno udaljila od Stamford Bridža. U Čelsiju je prilično haotična situacija jer još nije smenjen Konte, nije postavljen ni Sari, ne zna se ko ide, a ko ostaje, niti ko će biti velika pojačanja. Čak i sa najavljenim dolascima Iguaina, Žoržinja i Ruganija, to nije dovoljan argument da će se Plavci opet boriti za titulu. A ne igraju ni u Ligi šampiona...

Azarov ugovor ističe u leto 2020. godine što znači da je ovo najbolji momenat za prodaju. Koliko god se Čelsi trudio da ga zadrži, moraće da poštuje volju igrača i da ga proda ako ovaj bude insistirao na tome. Jer, sledećeg leta će uži u poslednju godinu ugovora i obeštećenje će biti manje nego sada.

Sve to znaju u Španiju i zato su Real i Barselona počeli da stežu obruč oko Belgijanca.

Realova primarna meta je Nejmar, druga Mbape, a treća Azar. Ali samo je Belgijanac u ovom trenutku izvodljiva operacia jer Pari Sen Žermenu ne pada na pamet da proda Realu jednu od svoje dve zvezde. Zato će Florentino Perez morati da se okrene Azaru. Veruje se da bi oko 150.000.00 evra bilo dovoljno da se ubedi Čelsi. Igrača ne treba posebno ubeđivati. U nekoliko navrata je javno izražavao svoje divljenje prema Realu i želju da zaigra tamo. Pogotovo dok je trener bio njegov idol Zinedin Zidan. Sa odlaskom Ronalda mu se otvara situacija da bude prva zvezda Reala i da ne upadne u zamku u koju je upao Garet Bejl i ostao u cenci Portugalca.

Ali isto tako postoje razlozi zbog kojih bi Begijanac prešao u Barselonu. Katalonci su ga označili kao glavnu metu nakon što su im propali pokušaji da dovedu Grizmana, ali i šanse da uopšte počnu pregovore oko Eriksena ili Salaha. Potrebna im je zvezda, a na tržištu ih nema mnogo dostupnih.  

Barsa je već bila spremila 100.000.000 evra za Grizmana, pa neće biti problem da doda još novca za Azara. Katalonski Sport javlja da su prvi kontakti sa Azarovim menadžerom već uspostavljeni i da je Barselona dobila pozitivne signale. Azar je zainteresovan za selidbu na Kamp Nou, a ni njegova primanja neće biti problem. Navodno je spreman da igra za sličnu platu koja je nuđena Grizmanu, a to je negde oko 15.000.000 evra po sezoni. Za Barsu to nije problem, a odlaskom Paulinja su oslobodili prostor za ovako veliki transfer. Pozitivna stvar je što bi Azara mogli da koriste i u napadu, i u veznom redu. Barsa je svesna da je Real u prednosti i da mora da požuri ako želi da dobije kapitalno pojačanje.

Čeka se kraj Mundijala pa da Azar i zvanično zatraži od Čelsija da ga proda. A onda na scenu stupaju španski giganti... Primeri Ronalda, Fabregasa, Bejla, Suareza, Modrića i ostalih zvezda Premijer lige su dovoljan dokaz da na Ostrvu ne postoji nedodirljiv igrač za španske moćnike.


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Eden Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara