Sane nije u sastavu Sitija za Liverpul, do četvrtka stiže u Minhen i postaje najplaćeniji igrač u istoriji Bundeslige

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.19. | 16:37

Izgleda da više nema nikakvih prepreka za najveći transfer ovog leta...

Barem pet puta ponovio je Pep Gvardiola u poslednjih mesec dana da želi da Leroj Sane ostane u Mančester Sitiju i da na njega najozbiljnije računa, ali je isto tako u drugom delu rečenice u svakom narednom obraćanju bio sve precizniji, objašnjavajući da nema nameru da zadržava igrača koji nije srećan i koji želi da ide. Sve to vreme sam igrač nije se oglašavao, nije se oglasio ni do danas, ali ovog popodneva sa više strana, i od nemačkih i od engleskih novinara, stižu potvrde da je jedan od najboljih mladih ofanzivaca na svetu konačno prelomio: želi u Bajern! 

Nemački ogranak Skaj sporta koji se može smatrati vrlo respektabilnim izvorom tvrdi da je dogovor praktično postignut i da se Sane očekuje u Minhenu najkasnije do četvrtka, kada bi trebalo da obavi lekarske preglede i stavi paraf na petogodišnji ugovor sa bavarskim velikanom. 

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da je Leroj Sane prihvatio platu od 18.000.000 evra, te da bi finalizaciju ovog posla mogao da spreči samo nekakav čudesni kontra udar Sitija i jača ponuda od ove. Sane trenutno u Mančesteru zarađuje blizu 5.000.000 evra po sezoni i ugovor mu ističe 2021. Jasno je da u ovakvoj situaciji, kada se već toliko odmaklo u pregovorima, kontranapad Građana spada u domen naučne fantastike.  

Takođe, Bild je večeras objavio da Sanea neće biti u sastavu za sutrašnji meč Komjuniti šilda između Mančester Sitija i Liverpula, jer nijednoj strani nije u intersu da se rizikuje eventualna povreda koja bi upropastila dogovor koji je na vidiku. 

►►► Pet dana do zatvaranja pijace: Sve oči uprte u Mančester i Totenhem, Arsenal sprema iznenađenje

Mnogi će se sada pitati: A šta je sa dogovorom između dva kluba? Zvanično, on za sada ne postoji, ali ako ćemo po Gvardiolinim rečima onda tu ne bi trebalo da bude problema. Pošto je Sane pristao da pređe u Bajern - prema navedenim najnovijim informacijama - Siti mu neće praviti problem. Do pre nekoliko dana šuškalo se o cifri od oko 100.000.000 evra, da bi juče po prvi put Građani nezvanično postavili cenu za svog brzonogog krilnog napadača - 150.000.000. Uz takođe nezvanično obrazloženje da igrač dokazan u Premijer ligi ipak mora da vredi "koji evro više" od, recimo, Žoaa Feliksa

Da li će se dva kluba naći negde na polovini puta, ili će Bajern iskeširati traženo (što mu svakako nije problem s gledišta kase i finansija), znaćemo već početkom naredne nedelje... 

Ono što ubrzava ovaj posao svakako je činjenica da Bavarci ne smeju da uđu u sezonu sa svojim "staklenim" krilima Komanom i Gnabrijem. Do Audi kupa možda je i bilo nekog dvoumljenja u tom smislu, možda bi se i odustalo od Sanea da su Građani još prošlog meseca odlučili da traže 150.000.000, međutim posle povreda obojice (doduše ne ozbiljnih), i Gnabrija i Komana u samo dva dana, više nije postojala ni najmanja dilema da treba krenuti u konačnu bitku za nemačkog reprezentativca. 

Sane se i zbog nove Bajernove filozofije idealno uklapa kao novo pojačanje. Rumenige i Henes žele da u budućnosti okosnicu minhenskog tima čine igrači koji će nositi nacionalni tim. Tu su za sada Nojer, Zule, KimihGorecka. Sane je na vratima, u planovima Timo Verner i Kai Haverc. Sva sedmorica projektovani starteri za Mundijal u Kataru...    

Ali mogao bi da se nađe i pokoji problemčić u raju. Ukoliko se ispostavi da je informacija o visini primanja Leroja Sane tačna on bi postao apsolutno najplaćeniji igrač u istoriji nemačkog fudbala. Ispred Roberta Levandovskog sa 16.000.000. Poljak je više puta prošlog leta svojim izjavama i navodnom željom da od ode "ljuljao" svlačionicu Bajerna. Pokazalo se više puta da se radi o izuzetno sujetnom tipu, pa će i sa te strane biti zanimljivo videti kako će uticati najavljeni transfer.

Foto: Reuters  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara