Suspendovan golman Dinama! Vranjanci posle meča sa Partizanom: Sumnjive Đurićeve odbrane

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.11.18. | 09:35

Trener Jovanović „pere ruke“ od prvobitne izjave, Dragiša Binić podseća da je i Dika Stiojanović primio gol kroz noge

Puna mreža, puno i problema. Šestica iz Humske i dalje je glavna tema u fudbalskom Vranju. Ako je verovati ljudima iz Dinama, ne boli ih toliko ubedljiv poraz od Partizana (0:6), već način na koji su ga pretrpeli, sve kao plod velike greške gomana Uroša Đurića iz 37. minuta utakmice, kad je posle centaršuta Danila Pantića iz slobodnog udarca ispustio loptu, ona mu prošla kroz ruke i noge, i na taj način favoritu otvorio vrata  kasnije goleade.

Taj detalj bio je, smatraju čelnici debitanta u superligaškom društvu, dovoljan da se čuvar mreže suspenduje!?
Nije sramota sportski izgubiti, čak i ovako velikim rezultatom (0:6), pogotovo od tima koji imenom i tradicijom to i zaslužuje. Čestitke protivniku, ali... To „ali“ odnosi se na pojedine igrače i njihov odnos prema imenu Dinama i časti sportske igre koju naš klub gaji. Zato smo i preduzeli potrebne korake za povratak kluba u normalne sportske okvire. Jedna od odluka je suspenzija golmana Uroša Đurića, koji je svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost, kako u Srbiji, tako i u Vranju, u sumnju zbog postignutog rezultata. Suspenzija se odnosi na golmana Uroša Đurića i verovatno na još nekolicinu igrača Dinama“, piše u saopštenju Upravnog odbora Dinama poslatom Sportskom žurnalu.

Izabrane vesti

Radmilo Jovanović, trener Dinama

Iz kluba se naveli da se „ograđuju od svih insinuacija proisteklih ovim rezultatom“.
Zato se i obraćamo javnosti i poručujemo da ćemo, uz sve nagomilane probleme, i ovaj uspešno rešiti i nastaviti sportsku borbu u istorijskoj sezoni za Dinamo. Naši problemi će ostati samo naši i budite sigurni da ćemo ih rešiti na najbolji način za Dinamo, primenjujući propise FS Srbije i Pravilnik o kažnjavanju Dinama“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, golman Uroš Đurić se posle meča nije vratio sa ostatkom ekipe u Vranje. Verovatno iz strha posle reči trenera Radmila Jovanovića da će mu „završiti karijeru“. Mada...
Moja izjava je pogrešno protumačena. Hteo sam da kažem da svaki igrač svojim igrama ili pravi karijeru ili je uništava. Razumete? Đurić svojim odbranama čini da bude reprezentativac ili da uništi svoju karijeru. Dakle, samo je na njemu. Ne znam zašto se nije vratio u Vranje, a trebalo je, jer ima tri godine ugovora s klubom. Niko nikome ne može da završi karijeru“, istakao je Jovanović u izjavi za Informer.

Đurić i Rikardo

Isti list navodi da e golman Đurić i dalje u Beogradu, gde čeka razgovor sa suspendovanim šefom sturke Dinama, Draganom Antićem Reckom, kako bi znao na čemu je.
Bio sam omladinski i olimpijski reprezentativac Jugoslavije i mnogo toga sam prošao... To što sam rekao važi i za pojedine naše igrače i za golmana. To što se on nije pojavio na treningu nije moja stvar, ja sam samo hteo da vam objasnim izjavu. Nemojte sad mene da razvlačite po novinama, dobrovoljno sam se javio na telefon. Prekinuo sam trening da bih vam odgovorio na poziv. Ovde je kraj priče“, završio je Radmilo Jovanović.

Informeru se javio i Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja. Kaže da ništa u nedelju veće u Humskoj nije bilo sporno.
„Prvo, utakmica nema veze s nameštaljkom. Golman je pre tog gola odbranio grdne prilike. Drugo, desilo se i Stevanu Diki Stojanoviću protiv Bajerna da mu prođe lopta kroz noge. Kome je to Radmilo Jovanović dosad završio karijeru, pa će sad i Đuriću!? Bolje da smire strasti i da se ne „ciganišu“ preko novina i prete praznim puškama. Nije uopšte u redu da tako nešto izjavi. Ako sporna izjava krši bilo koji član u Statutu Zajednice Superlige, moguće je da bude i sankcija“, dodao je Dragiša Binić.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Uroš ĐurićRadmilo JovanovićDragiša Binić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara