Zvanično: Degenek u Zvezdi, otkup 1.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 07:55

Veliko pojačanje za crveno-bele

Miloš Degenek je ponovo igrač Crvene zvezde. Odlični defanzivac narednih godinu dana provešće na pozajmici u srpskom šampionu, što je potvrdio i njegov klub Al Hilal.

Reprezentativac Australije se vraća na stadion Rajko Mitić posle samo šest meseci i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje u pohodu na plasman u neko od evropskih takmičenja.

Izabrane vesti

Kako saznaje MOZZART Sport u potpisanom ugovoru se nalazi otkupna klauzula od 1.700.000 dolara ili oko 1.515.000 evra. Crveno-beli imaju rok da se izjasne do kraja marta 2020. godine, a Al Hilalu bi u tom slučaju pripalo 15 procenata od narednog transfera.

Crvena zvezda ulazi u Ligu šampiona - 4,60

Degenek od zavšetka prošle sezone nije krio da mu je želja povratak na stadion Rajko Mitić, a na kraju je presudila i njegova velika želja da se povratnički transfer i ostvari. Pouzdani štoper se od kluba i navijača Al Hilala oprostio oproštajnom porukom na društvenim mrežama:
"Želim da zahvalim Al Hilalu na prilici da zaigram u jednom od najboljih klubova u Aziji. Ekipi želim sve najbolje u novoj sezoni, kao i mnogo osvojenih trofeja, a navijačima hvala za ljubav koju sam dobio tokom ovih šest meseci. Nadam se da ćemo se sresti ponovo u budućnosti. Za sada je ovo zbogom, želim vam sve najbolje u budućnosti", poručio je Degenek.

Ubrzo je usledio i zvaničan odgovor kluba:
"Miloše, hvala na svemu što si uradio za Al Hilal, želimo ti sve najbolje sa Crvenom zvezdom", stoji na zvaničnom Tviter profilu.

Uslov da ga Saudijci puste na pozajmicu u voljeni klub bilo je smanjenje godišnje plate od bar za 20 posto. Deo ostatka je preuzela Crvena zvezda, koja će junaku iz Salcburga plaćati oko 35.000 evra mesečno, dok ostatak pokrivaju Saudijci.

Degenek je u Al Hilal prešao u januaru 2019. godine za obeštećenje od 3.600.000 evra, posle čega je u poslednjoj liniji ekipe Vladana Milojevića ostala velika praznina. Crveno-beli u zimskom prelaznom roku nisu uspeli da pronađu igrača sličnog profila. Očekuje se da bi to mogao da bude Radovan Pankov, koji će sada biti u prilici da se postepeno uklapa u tim i tokom ove sezone pokuša da dokaže da je rešenje za duže staze na stadionu Rajko Mitić.

Degenek je u proteklih šest meseci zabeležio 18 nastupa u dresu Al Hilala, a pre toga je u izuzetno kratkom periodu zabeležio čak 33 nastupa u crveno-belom dresu i bio jedan od najzaslužnijih za velike evropske uspehe beogradskog kluba.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara