Zvezda našla novog Radonjića: Nudi pola miliona za Birmančevića

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 21:39

Ozbiljno interesovanje srpskog šampiona za krilo Čukaričkog

Crvena zvezda je počela operaciju „zimski prelazni rok“. Kako MOZZART Sport saznaje, srpski šampion je krenuo u misiju dovođenja mladog krila Veljka Birmančevića iz Čukaričkog. I spremna je da za njegovu kupovinu izdvoji oko pola miliona evra.

Birmančević ima 21 godinu i dete je Partizana, ali se afirmisao u dresu Čukaričkog. Na Marakani u Birmančeviću vide naslednika Nemanje Radonjića, a interesantno je da imaju sličan razvojni put u karijeri. Obojica su ponikli u Partizanu, ali nikada nisu krili da su zvezdaši o čemu govore i Birmančevićeve navijačke fotografije sa Marakane. U prvom timu Partizana nisu ostavili trag, ali su zasijali u Čukaričkom i skrenuli pažnju Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Birmančević je u prvom timu crno-belih debitovao kod Ivana Tomića u zimu 2016. godine na pripremama na Kipru. U Humskoj su tada polagali velike nade u Birmančevića i u njemu videli naslednika Andije Živkovića, ali je Birmaničević posle tri odirgane utakmice i šest meseci u prvom timu prosleđen u na pozajmicu u filijalu Teleoptik.

Naredne sezone je igrao na pozajmici u Radu i nagovestio potencijal, da bi uoči prošle sezone otišao na pozajmicu u Čukarički. Tu je konačno dobio poverenje trenera i počeo da pruža zapaženje partije, da bi letos prešao u Čiakrički kapo slobodan igrač posle isteka ugovora sa Partizanom. Zablistao je od letošnjeg dolaska Aleksandra Veselinovića na klupu Brđana i postao jedan od najvažnijih igrača Čaukričkog. U dosadašnjem delu sezone je na 21 utakmici postigao dva gola i upisao šest asistencija, a sa 157 uspešnih driblinga u 17 prvenstvenih utakmica je najuspešniji igrač Superlige u ovoj statističkoj kategoriji.

U međuvremenu je postao standardan na spisku mlade reprezentacije i skrenuo pažnju Crvene zvezde koja je počela pomno da ga prati od letos. Kako su na Marakani od odlaska Nemanje Radonjiće tragali za igračem sličnog profila i nisu to dobili u Garsiji i Van la Pari, tako su ih Birmančevićeve partije ubedile da je to taj igrač koji fali Milojevićevom timu po desnom krilu.

Crvena zvezda je više nego ozbiljna u nameri da ga angažuje Veljka Birmančevoića i spremna je da za njegovu kupovinu plati obeštećenje od oko 500.000 evra iz određene procente od dalje prodaje. U upravi Čukaričkog trenutno cene Birmančeviča na 800.000 evra, pa treba očekivati da pregovori potraju, ali i da se u narednim danima uspešno završe.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara