Sava Ranđelović protiv Crvene zvezde (©MN Press)
Sava Ranđelović protiv Crvene zvezde (©MN Press)

Srpski trio ušao u finalnu bitku za evropski trofej: Nikić komandovao, Ranđelović i Mitrović „uhapsili“ Grke

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 22:01

Vašaš će protiv Savone igrati za novi međunarodni pehar...

Maštao je Vašaš tokom leta o povratku u Ligu šampiona, koncipirao je ekipu tako kao da će je igrati i nije imao sreće u plej-ofu. Spojile su ga kuglice sa Brešom, koja je dve godine zaredom bila u polufinalu elitnog takmičenja. Eliminisan je, nastavio je da bije bitke u Kupu Evrope i stigao do – finala.

Mađarski velikan nadomak je evropskog trofeja i povratka u Ligu šampiona. Srpska kolonija se u Budimpeštu iz Grčke vratila sa golom zaostatka i prvi favorit za podizanje pehara u drugorangiranom takmičenju nije dozvolio Panioniosu da napravi iznenađenje. Tim Slobodana Nikića za koji nastupaju Sava Ranđelović i Branislav Mitrović bio je ubedljiv u revanšu i zakazao je okršaj sa italijanskom Savonom, čiju kapicu nosi crnogorski reprezentativac Bogdan Đurđić – 12:6.

Izabrane vesti

Partizan je na vrućem gostovanju u Grčkoj poklekao, nije ni Vašaš mogao bar do remija na strani protiv Panioniosa, ali je dželat Crvene zvezde i Šapca, za razliku od crno-belih, revanš igrao na svom bazenu. A, tu je nepogrešiv. Prikazala se ekipa Slobodana Nikića u drugom svetlu u odnosu na prvi polufinalni susret, bila znatno strpljivija i prilično lako trijumfovala.

Dvostrukom evropskom prvaku Panionios nije pošteno ni zapretio u glavnom gradu Mađarske, na svaki napad gostiju imao je Vašaš spremljen odgovor. Bekovska linija na čelu sa Savom Ranđelovićem „uhapsila“ je protivničke šutere, a i kada su prvu liniju odbrane zaobilazili – isprečio bi im se Branislav Mitrović.

Krenuo je šut ruskog vaterpolistu Ivana Nagaeva, takođe i kapitena Bensa Batorija, a iz drugog plana iskočio je Tamaš Sedlmajer. Sva trojica su tri puta matirali Konstantinosa Limarakisa. Grčki golman je u proseku loptu vadio iz mreže na svaka tri minuta ili manje. Muke mu je zadavao i Sava Ranđelović, srpski reprezentativac dao je dva gola u drugom polufinalnom meču.

KUP EVROPE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Savona – Trst 13:12, prvi meč 9:9

Vašaš – Panionios 12:6, prvi meč 8:9



tagovi

LEN Kup EvropeVašašSava RanđelovićBranislav MitrovićSlobodan Nikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara