Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

„Srpski“ Vesprem 3 od 3, Nenadić pet u metu, Dibirov skinuo Zmajeve, PSŽ bez Karabatića razbio Magdeburg (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.09.22. | 20:59

EHF Liga šampiona: Mađarski tim dobio Dinamo iz Bukurešta sa 33:30. Najbolji hrvatski klub upisao prve bodove, slavio protiv Porta na svom terenu sa 29:23 uz čak 10 golova ruskog veterana. Sveci dobili u gostima nemačkog šampiona sa 29:22, Kjelceu derbi u Olborgu - 30:28

Dinamo iz Bukurešta je odigrao poluvreme iz snova, vodio sa +4 u Vespremu, ali za pobedu protiv bogatog mađarskog kluba treba da se igra u istom ritmu 60 minuta. Na kraju – 33:30 za tim Momira Ilića koji je ostao sa maksimalnim učinkom posle tri kola Lige šampiona za rukometaše.

Loše je domaćin počeo, ali veći fond kvalitetnih igrača, po dvojica na svakoj poziciji, bila je prevaga koja je slomila četu Ćavija Paskvala. Serijom 6:1 u prvih pet minuta nastavka utakmice, Vesprem je od -2 (15:17) stigao do 21:18 i rutinskom igrom upisao nove bodove.

Izabrane vesti

Nekadašnji srpski reprezentativac Petar Nenadić razigrao se u finišu, postigao tri od pet poslednjih golova Vesprema i nije dao rumunskom šampionu da učini finiš neizvesnim. Iskusni srednji bek se pet puta upisao u strlece, koliko je golova postigao i Danac Rasmus Lauge i Egipćanin Omar Jahija. Odličan na golu bio je Španac Rodrigo Korales koji je imao 12 uspešnih intervenija, dok je Vladimir Cupara imao jednu odbranu. Dragan Pešmabek je postigao gol za domaćina, uz odličnu odbrambenu rolu. Lazar Kukić nije imao svoj dan u redovima ekipe iz Bukurešta. Iz pet pokušaja je postigao jedan pogodak.

18.45: (1,55) Kil (8,50) Seged (2,95)

Letošnja pojačanja, Stanislav Kašperek i Andrij Akimenko sa po sedam golova su bili najefikasniji od Dinama. Kod čete Momira Ilića čak 11 igrača se upisalo u listu strelaca.

Zagreb je upisao prve bodove u Ligi šampiona. Pao je Porto u hrvatskoj prestonici sa 29:23, a sjajnu partiju je pružio ruski veteran Timur Dibirov. Pojačanje iz Vardara čak 10 puta je zatreslo mrežu Zmajeva koji se nalaze u agoniji na startu sezone, ne samo u Ligi šampiona nego i u domaćem prvenstvu.

Imao je Zagreb prednost veći deo meća, ali se portugalski prvak vratio u igri sredinom drugog polivremena, izjednačio je na 18:18, ali su onda domaćini dodali gas i na kraju ostvarili ubedljiv trijumf. Osim ruskog asa, jednog od četvorice igrača koji je postigao više od 1.000 golova u Ligi šampiona (ostali sa četvorocifrenim učinkom su Kiril Lazarov, Nikola Karabatić i Mikel Hansen), istakli su se Aleks Kavčić sa šest i Luka Klarica sa pet golova. Najbolji junior Evrope, Stefan Dodić, jednom se upisao u listu strelaca u tim Ivice Obrvana. Milan Milić nije bio u sastavu. Nekadašnji igrač Nanta, povremeni srpski reprezentativac, igra uglavnom u šampionatu Hrvatske. Sjajan na golu je bio Dino Slavić sa 14 odbrana.

Kod Porta, četvorica igrača su se po tri puta upisali u strelce – Viktor Ituriza, Dajmaro Salina, Migel Alves i Fabio Magaljes, dok je solidan na golu bio Makedonac Nikola Mitrevski sa osam odbrana.

Iako bez Nikole Karabatića, Pari Sen Žermen je razbio Magdeburg u gostima sa 29:22. Nemačkog šampiona srušio je prošlosezonski golman prvaka Bundeslige Janik Grin koji je imo 11 odbrana, a devet u prvih 30 minuta, kada su Sveci i stekli veliku prednost (18:10).

Feran Sole, Eloim Prandi, Dainis Kristopans i Kamil Sipžak su postigli po pet golova za tim Raula Gonzalesa. Kod indisponiranog nemačkog šampiona istakao se Filip Veber sa sedam pogodaka, dok je pet puta mrežu zatresao Islanđanin Omar Ingi Magnuson. Nikola Portner nije imao svoj dan, samo šest odbrana za švajcarskog reprezentativca.

U derbiju trećeg kola, Kjelce je slavilo u Danskoj protv Olborga sa 30:28. Poljaci su uštopovali Mikela Hansena, koji je postigao sam četri gola iz devet pokušaja, a prvi put je promašio šut sa sedam metara ove sezone u Ligi šampiona. Četa Talanta Dujšebajeva je sredinom prvog poluvremena stekla prednost koju nije ispuštala do kraja.

Brzonogo desno krilo, Arkadijuš Morito, postiglo je šest golova za vicešampiona Evrope, dok je francuski pivot Nikola Turna četiri puta pogodio. Nemac Andreas Volf je imao 13 odbrana. Kod danskog vicešampiona, Lukas Sandel i Sebastijan Barhold su postigli po pet golova, dok su čuvari mreže, Simon Gade i Mikael Agerforš imali ukupno 14 intervencija (Gade osam, a Agerforš šest).

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

Sreda

GRUPA A

Zagreb - Porto 29:23 (16:15)

Vesprem - Dinamo Bukurešt 33:30 (15:17)

Magdeburg - PSŽ 22:29 (10:18)

Četvrtak

18.45: (1,90) Visla Plock (8,00) Gudme (2,20)

GRUPA B

Sreda

Olborg - Kjelce 28:30 (15:17)

Četvrtak

18.45: (1,55) Kil (8,50) Seged (2,95)

20.45: (1,85) Barselona (hendikep -10,5) Celje (1,85)

20.45: (1,15) Nant (12,0) Elverum (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VespremPetar NenadićLazar KukićRK Dinamo BukureštEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara