Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)
Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)

Umnožavaju se zdravstveni problemi Novog Beograda, srpski šampion u Španiji bez Drašovića i Jakšića

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.02.23. | 02:17

Za kraj prvog kruga grupne faze Lige šampiona evropski viceprvak gostuje Sabadelju

Nova godina donela je velike kadrovske probleme Živku Gociću. Nijednom trener Novog Beograda od početka januara nije mogao da računa na sve igrače. Što zbog povreda, što zbog bolesti. Ispadali su iz stroja. Strahinja Rašović, Angelos Vlahopulos, Duško Pijetlović, Radoslav Filipović, Dimitrios Skumpakis, Nikola Jakšić… A, tom spisku pridodato je ime i Radmonira Drašovića.

Veliki broj prvotimaca srpskog šampiona zalečio je povrede, ali će Živko Gocić u Španiji na gostovanju Sabadelju (19.30) biti primoran da eksperimentiše na bekovskoj poziciji. Nikola Jakšić barem još desetak dana neće biti u trenažnom procesu, a povreda Radomira Drašovića prouzrokovaće određena pomeranja u spoljnoj liniji tima u meču protiv prošlogodišnjeg osvajača Kupa Evrope.

Izabrane vesti

Dimitrios Skumpakis i Đorđe Vučinić bi trebalo da podele minutažu i najčešće odigraju kao centralni bekovi, naročito u fazi odbrane, ali će u zavisnosti od situacije u bazenu na toj poziciji ubirati minute i Angelos Vlahopulos u polju napada. Prilagođavaće se Novi Beograd u Španiji i moguće češće pokušavati da završava napade sa krilnih pozicija.

„Situacija se malo popravlja. Zna se da je Nikola Jakšić već duže vreme van stroja zbog povrede lakta i on će još desetak dana biti van trenažnog procesa. U meču protiv Sabadelja neće biti ni Radomira Drašovića koji poslednjih nedelja vuče povredu ramena. On je na poštedi, ide na terapije, njegova povreda nije tako ozbiljna i ekipi će se priključiti po našem povratku iz Španije“, objasnio je Živko Gocić kadrovsku situaciju.

Novi Beograd se nalazi u lagodnoj poziciji u Ligi šampiona. Nedoumica je samo sa koje pozicije će domaćin završnog turnira otići u finalne bitke, a dobar deo učesnika već se iskristalisao. Olimpijakos, Pro Reko, Barseloneta, Breša i Ferencvaroš su, iz srpskog šampiona, odskočili i bilo bi iznenađenje da se neko od njih ne nađe na završnom turniru Lige šampiona.

Sabadelj će pokušati da na finalni turnir uđe na mala vrata. U prethodnom kolu nadigrao je Marselj i sačuvao kakve-takve šanse da posle osvajanja Kupa Evrope napravi još jedan podvig. Međutim, biće mu potrebno da do kraja grupne faze iznenadi i nekoga od favorita.

„Oni su definitivno pokazali da podižu nivo svoje forme. To je bilo evidentno u poslednjih par utakmica u Ligi šampiona, a posebno u finalu Kupa Kralja gde su tek posle peteraca poraženi od Barselonete“.

Ni Sabadelj, kao ni Novi Beograd, nije uspeo da podigne trofej kupa…

„Nadam se da smo iz svega toga izvukli pouke i da smo uspeli da se stabilizujemo i vratimo na pravi kolosek. Mislim da smo spremni i sa velikim nestrpljenjem i željom za pobedom dočekujemo duel protiv Sabadelja. Predstoji nam teško gostovanje, a ja sam siguran da će ekipa da reaguje na pravi način i pruži svoj maksimum, a ukoliko tako bude nemam bojazni što se tiče rezultata“.

Srpski i regionalni prvak je posle bolnog poraza u finalu od Crvene zvezde uspeo da se vrati na pobednički kolosek. U domaćem prvenstvu je bio ubedljiv protiv Šapca, ali je ponovo primio dvocifren broj golova. Jasno je i Dušanu Mandiću da na odbrambenom planu nije napravljen iskorak i da zbog toga rezultati trpe.

“Sve nas i dalje boli taj poraz u finalu. Odreagovali smo na dobar način, ali to još nije dovoljno. Moramo da igramo još bolje i tu pre svega mislim na odbranu. Primamo veliki broj golova i na tome radimo i težimo ka tome da našu odbranu dovedemo do željenog nivoa. Kad taj segment igre dovedem u red mislim da će se svima drastično smanjiti šanse da nas pobede”, rekao je kapiten Novog Beograda, ali i dodao da je glavni cilj ove sezone pehar u društvu najboljih:

“Liga šampiona je ono čemu težimo i to je za nas najbitnije takmičenje ove godine. Očekuje nas veoma teško gostovanje, jer svaka ekipa koja je igrala tamo nije lako dolazila do pobede. Zato ne mislim da ćemo imati lagan meč, naprotiv, očekujem tvrdu utakmicu kakva nam je i potrebna u ovom trenutku. Verujem da ćemo odigrati na visokom nivou i da ćemo ostvariti pobedu”.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi – Pro Reko 3:13

Olimpijakos – Radnički 13:7

Hanover – Vuljagmeni 11:14

Jadran Split – Barseloneta 5:9


GRUPA B

Sreda

18.30: Marselj – Breša

19.30: OSC Budimpešta – Ferencvaroš

19.30: Sabadelj – Novi Beograd

19.30: Špandau – Jug Dubrovnik



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluLEN Liga šampionaVK Novi BeogradVK SabadeljŽivko GocićDušan MandićRadomir DrašovićNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara