Jerko Marinić Kragić (©Đorđe Kostić/VK Novi Beograd)
Jerko Marinić Kragić (©Đorđe Kostić/VK Novi Beograd)

Vujasinović preživeo Poljud i „splitsku neman“, težak poraz Milanovića u Barseloni

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 20:31

Španci drugi put kobni po Olimpijakos – 10:5

Jadranu se crtao savršen dan u Ligi šampiona, ali poklone nije iskoristio. Mogao je trijumfom nad Vuljagmenijem na Poljudu da se odlepi od kragujevačkog Radničkog, priđe na bod grčkom vicešampionu i u dobrom raspoloženju dođe u Beograd na završni turnir regionalne lige – u polufinalu će igrati sa ekipom Uroša Stevanovića – umesto toga izabrao je teži put.

Prokockao je hrvatski velikan dva gola prednosti u završnici i ostao bez pobede u „utakmic sezone“ u Ligi šampiona. Vladimir Vujasinović i njegov Vuljagmeni preživeli su Poljud, pronašli su lek za Jerka Marinića Kragića u drugom poluvremenu i ukrotili „splitsku neman“, te se približili odlasku na Fajanl-ejt Lige šampiona – 10:10.

Izabrane vesti

Izvukao se Jadran protiv Radničkog na starzu sezone – nadoknadio ogromu prednost u Šumadiji i uzeo bod – izvukao se i u Splitu. Protiv direktnih konkurenata za plasman na završni turnir elitnog takmičenja dva puta je remizirao na strani, a u „malim“ utakmicama nije gubio poene. I to je razlog zašto se četiri kola pre kraja grupne faze nalazi u najboljoj poziciji.

Sačuvao je tri boda prednosti u odnosu na Jadran, ima i bolji međusobni skor sa hrvatskim predstavnikom – dobio ga u Grčkoj – a u poslednjem kolu će na svom bazenu imati meč-loptu protiv Radničkog. Praktično, grčki vicešampion ima idealnu situaciju, kakvu je Vladimir Vujasinović samo mogao da poželi letos kada je promovisan u trenera. Nadomak je ostvarenja cilja.

Grcima su bod u Splitu doneli Efstatios Kalogeropulos i Haralampos Trulos. Anulirali su dva gola zaostatka u odlučujućoj četvrtini, ali prvi među jednakima bio je golman Panajotis Corcatos. Kada se na Svetskom prvenstvu u Budimpešti povredio Emanuil Zerdevas, dokazao je da može da bude ozbiljan faktor i na vrhunskom nivou. Nije se osetio izostanak „jedinice“, a na Poljudu je zabeležio neverovatnih 14 odbrana.

Centralni bek Rino Burić, oko koga se bazira Jadranova igra kod stative, nije uspeo da ga „probije“. Šut nije služio ni kapitena Anđela Šetku, kao ni centra Nikšu Dobuda. Jedino je Jerko Marinić Kragić imao rešenja u napadu – na startu pucao tri od tri – ali je i „splitska neman“ utihnula u završnici. Samo jednput je zatresao mrežu u drugom poluvremenu...

Vladimir Vujasinović se provuka, ne i Igor Milanović. Proveo se Olimpijakos u Španiji kao bos po trnju, drugi put ove sezone Barseloneta je bila kobna po Grke – 10:5. Jedine poraze pirejski crveno-beli doživeli su od španskog prvaka, koji se devetim trijumfom vratio na lidersku poziciju i potisnuo Pro Reko.

Olimpijakos je u Barseloni bio bez Filipa Filipovića, odrazilo se to na igru i rezultat, ali posle novog dvoboja sa Barselonetom jasno je da bi crveno-beli na završnom turniru najradije izbegli – Špance. Nikako im ne leži im tim Elvisa Fatovića. Hrvatski strateg je u drugoj sezoni u klubu uspostavio sistem, Barseloneta igra najdopadljivije u Ligi šampiona, a Felipe Perone proživljava drugu mladost.

Brazilski veteran koji dug niz godina igra pod španskom zastavom procvetao je pod komandnom palicom Dubrovčanina. Ponovo je bio među najboljima u bazenu. Centralna figura derbija bio je Alberto Munaris. Španski šuter je isporučio tri gola Olimpijakosu. Briljirali su golmani u Barseloni, posebno Unaj Agire. Čuvar mreže Barselonete je sakupio 16 intervencija, dok je Marko Bijač zaustavio deset udaraca domaćih igrača.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

Sreda

GRUPA A

Dinamo Tbilisi - Radnički 13:8

Pro Reko - Hanover 21:4

Barseloneta - Olimpijakos 10:5

Jadran Split - Vuljagmeni 10:10

Utorak

GRUPA B

OSC Budimpešta - Breša 14:14

Sabadelj - Jug Dubrovnik 15:12

Novi Beograd - Marselj 11:4

Ferencvaroš - Špandau 12:8




tagovi

LEN Liga šampionaLiga šampiona u vaterpoluVK Jadran SplitVuljagmeniVK BarselonetaVK OlimpijakosVladimir VujasinovićIgor MilanovićFilip FilipovićJerko Marinić Kragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara