Adriana Vilagoš (©Atletski savez Srbije)
Adriana Vilagoš (©Atletski savez Srbije)

Adriana Vilagoš postavila lični rekord na mitingu u Zagrebu, jednoga dana pašće i svetski (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 01:30

Koplje letelo do 62,36 metara

Na čuvenom atletskom mitingu u Zagrebu najveći talenat srpske ateltike Adriana Vilagoš još jednom je oduševila. Svetska prvakinja u konkurenciji starijih juniorki već je navikla naciju da od takmičenja do takmičenja podiže letvicu, obara lične i svetske rekorde, i u Srbiju redovno vraća se sa medaljama. 

Čudo od deteta je na 71. Memorijalnom turniru Boris Hanženković zauzelo drugo mesto. Bacila je hitac do 62,36 metara, a to je najbolji rezultat Adriane Vilagoš sa senirskim kopljem od 600 grama. 

Izabrane vesti

Adriana Vilagoš je ponovo oduševila atletski svet, pošto je devojčica rođena 2004. godine do drugog mesta na mitingu u Zagrebu došla u konkurenciji najboljih svetskih bacačica koplja. U hrvatskoj prestonici nastupale su i neke od finalistkinja Olimpijskih igara u Tokiju, a bolja od srpskog čuda od deteta bila je samo Madara Palameika iz Letonije, čije je koplje letelo do 63,25 metara. A, treća je bila mađarska atletičarka Reka Silađi sa hicem 58,56. 

Potvrdila je Adriana Vilagoš da je spremna i za seniorsku konkurenciju i da neće sve ostati na maestralnim ostvarenjima u konkurencijama pionirki, mlađih i starijih juniorki, Balkanijade... Ostvarenje od 62,36 metara u Zagrebu najbolji je evropski rezultat za devojke do 18 godina. 

Pao je u Zagrebu jedan svetski rekord, a postavljeno je i šest rekorda mitinga. Nijonsaba je vremenom 5:21.56 postavila novi svetski rekord u trci na 2.000 metara. Prošli rekord iz 2017. godine iznosio je 5:23.75 i postignut je u dvorani u španskom Sabadelju.



tagovi

Adriana VilagošBacanje kopljaatletikaatletski miting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara