Luis Hamilton za volanom Mercedesa (©AFP)
Luis Hamilton za volanom Mercedesa (©AFP)

Alpi se tresu, F1 se vozi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 12:18

Današnjim treninzima na Špilbergu odložena sezona najbržeg cirkusa je konačno počela

"Koronična" 2020. ostaće upamćena posebno u analima sporta. Gore nego bilo koji rat, pa i oba svetska, ovaj virus ga je naprosto ugasio. Svi su propatili, pa i oni najbogatiji. A to je svakako Formula 1 (barem na "suvom" pošto je ipak jedriličarstvo najskuplji sport) koja se danas konačno vratila!

FORMULA 1 - KVOTE

Izabrane vesti


Čak četiri meseca kasni početak nove sezone koja za sada ima samo osam "sigurnih" trka, od kojih se dve održavaju na prinudnoj, prvoj stanici, Špilbergu. U pitanju je test staza Red Bula u Austriji koja samim tim odgovara najvše vozačima i bolidima ovog tima, no to sada nije ni važno. Važno je da se vozi!

Kako i priliči, današnji program na Špilbergu, naravno pred praznim tribinama je počeo treningom. A on će nam prvi pokazati kako stoje stvari. I prema prvim podacima, najbolja vremena postižu aktuleni lideri. To jest Mercedes, prikladno za ovu sezonu prefarban iz tradicionalno srebrnog u crno stavivivši se u službu borbe protiv rasne mržnje, i njihov glavni adut i inspirator promene boje, ujedno i neprikosnoveni šampion, Luis Hamilton.

No, ni Ferari, čiji vozači Šarl Lekler i Sebastijan Fetel ne očekuju velike uspehe, nisu bili nimalo spori. Šta više. Pored njih, istakao se naravno domaći tim, ali i čini se sve bolji mladi Kanađanin Lens Strol, vozač Rejsing Pointa.

Kvalifikacije za VN Austrije na programu su u subotu od 15 časova, dok se trka vozi u nedelju od 15.10.

Nakon trke, najbrži karavan ostaje podno Alpa pošto ih tamo čeka trka već narednog vikenda. Na istoj pisti, ali pod drugim nazivom - VN Štajerske. Nakon toga sledi Velika nagrada Mađarske na nama bliskom Hungaroringu, pa prva dvonedeljna pauza zbog "selidbe" u Veliku Britaniju gde na legendarnom Silverstonu takođe sledi dupli program. Pošto se 2. avgusta vozi VN Velike Britanije, a narednog vikenda. 70. godišnjica prve trke F1. Onda se 16. istog meseca vozi VN Španije, pa 30. VN Belgije zaključno sa VN Italije 6. septembra.

O nastavku sezone će se razmatrati kada za to dođe vreme, ali cilj je ove oganizacije da održi barem 15 trka. U suštini, najvažnije je da se krenulom, a za dalje ćemo se snaći.


tagovi

Luis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara