Aleiš Gomez Abeljo (©Reuters)
Aleiš Gomez Abeljo (©Reuters)

Barsa silna u derbiju: Fabregas terorisao Kjelce, Gomez kao metak, Nilsen spustio roletnu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 22:58

Danski golman činio čuda u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona

Kao da nije društvo najboljih, kao da pripadaju drugom rangu. A, višeg, boljeg, kvalitetnijeg nema. Šali se Barselona u Ligi šampiona. Zavodi red i poručuje rivalima: kruna se neće micati iz Katalonije, ostaće u Blaugrani.

Barseloni nema ravnog. Ili to, za sada, nije u proteklih godinu i kusur nije dokazao da može biti. Kjelce je bio najbliži, gledao je Katalonce kako dižu novi pehar Lige šampiona, naoštrili su se i pojačali kako bi ih srušili, a na Pirinejima su rutinirani. Kako se Poljaci približe, tako Barselona doda gas i odbiju nalet. Ni sveža krv nije dovoljna da se promeni odnos snaga u evropskom rukometu. Trenutno je status kvo. Barselona je nepobediva – 32:28 (18:13).

Izabrane vesti

Samo četiri kluba u Ligi šampiona imaju besprekoran učinak u ovoj sezoni, uz Barselonu su pobede nanizali Olborg, Magdeburg i Vesprem. I upravo Vesprem ima razloga za zadovoljstvo posle večerašnjeg trijumfa španskog kluba, jer je na obali Mediterana dominirao igrač koga ja kaparisao. Nastaće velika rupa u Barseloni kada po završetku sezone Ludovik Fabregas napusti klub. Možda i kao prvak Lige šampiona, jer Španci imaju sve crte neophodne da odbrane titulu.

Igra šampion Evrope kao u transu, napravio je tim snova. Sve same zvezde i za divno čudo nema trzavica i soliranja. Barselona diše kao jedno, pravi je tim. Pitanje je samo ko će da povuče, protiv Kjelcea je jurišnik bio Ludovik Fabregas sa šest golova – zaustavljen mu jedan udarac – a u odelo Gonzala Pereza de Vargasa Morena ušao je Emil Nilsen. Danski golman je ove večeri činio čuda.

Nakrivio je kapu Perez de Vargas i uživao je u bravurama Danca. A, bilo ih je na izvoz. Odbranio je dva sedmerca, čistio i odbitke. Prvo je ušao u glavu Arkadijušu Moritu, zatim i francuskom šuteru Nedimu Remiliju. Paralisao ih je, došao do učinka od 12 odbrana i umesto Gonzala Pereza de Vargasa dobio rat protiv braće Dujšebajev.

Davio je katalonski klub Kjelce kao zmija žabu, Barselonino dete Aleiš Gomez Abeljo bilo je kao metak. S krila je parao mrežu, uvek za korak ispred čuvara. Kada je podvučena crta: pet golova iz sedam pokušaja, isto koliko i Dika Mem. Jedno od najboljih krila na svetu Hampus Vane došlo je do izražaja tek u finišu. Potpisao je „smrtnu kaznu“ Poljacima na Iberijskom poluostrvu.

S pola gasa igrao je Luka Cindrić. Dozirao je, uključivao se kada je trebalo stabilizovati ekipu i odbiti nalet. Bilo ih je, predvodili su ih Arkadijuš Morito i Simon Šicko – u zbiru dali deset golova – a ozbiljno je pretio i Aleks Dujšebajev. Svezao je tri gola za manje od tri minuta pred kraj, zaustavio se na „koti pet“. Danijel Dujšebajev dodao je dva manje i statistiku pokvario kada je sve bilo gotovo...

Sve vreme je Kjelce bilo tu, disalo Barseloni za vratom, ali čim bi zaista ugrozilo domaćina, odgovor je bio silovit.

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Porto - Vesprem 28:35 (12:16)

PSŽ - Visla Plock 37:33 (18:16)

Četvrtak

Gudme - Dinamo Bukurešt 38:38 (21:20)

Magdeburg - Zagreb 35:25 (17:12)


GRUPA B

Sreda

Celje - Kil 38:36 (17:14)

Elverum - Olborg 25:33 (14:17)

Četvrtak

Nant - Segedin 35:30 (17:15)

Barselona - Kjelce 32:28 (18:13)



tagovi

EHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara