Bilans medalja: Domaćin izbio na čelo po broju zlatnih odličja, Srbija pala na 28. mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 18:44

Naši sportisti danas nisu osvojili medalje, što je dovelo da pada u generalnom plasmanu

Posle impresivnog početka na Olimpijskim igrama za srpske sportiste, došlo je do zatišja. Počelo je sa srebrom koje je osvojio Damir Mikec, potom je Tijana Bogdanović došla do bronze, ali od tada bilans Srbije nije promenjen. Bilo je ipak uspešnih rezultata, basketaši, Novak Đoković, košarkašice i odbojkašice su nas obradovali i oni su na dobrom putu da našoj državi obezbede nova odličja. Posle trećeg dana situacija je sledeća: Sa srebrom i bronzom Srbija deli 28. mesta po broju osvojenih medalja sa Češkom, Španijom, Indonezijom i Švajcarskom.

Kina je i dalje na vrhu kada je u pitanju zbir medalja, sa 18 odličja. Slede Sjedinjene Američke Države sa 14, dok domaćin Japan ima 13, jednu medalju više od Rusije. Ipak, zbog najvećeg broja osvojenih zlatnih medalja (osam), Japan je trenutno prvi u generalnom plasmanu, slede Amerikanci (sedam zlatnih medalja), pa potom Kina sa šest najsjajnijih odličja.

Izabrane vesti

Danas je do prvih medalja došla i Hrvatska. Zlato je osvojila Matea Jelić u tekvondou (kategorija do 67 kilograma), dok je takođe u tekvondou Toni Kanaet osvojio bronzu (u kategoriji do 80 kilograma).

Istoriju je ispisala Hidiljin Dijaz, koja je u konkurenciji takmičarki do 55 kolograma osvojila zlatnu medalju, prvu za Filipine na Olimpijskim igrama.

Za samo jedan dan Srbija je tako pala sa devetog na 28. mesto. Danas su bez medalja ostali Velimir Stjepanović, koji nije uspeo da se plasira u finale u trci na 200 metara slobodno, zatim plivačnica Anja Crvar, koja nije stigla do finala u trci na 200 metara mešovitim stilom. Teniserka Nina Stojanović nije uspela da se plasira u treće kolo teniskog turnira, dok se džudistkinja Marica Perišić nije domogla mestao u četvrtfinalu.

Dobre vesti su da su na dobrom putu Đoković, koji je savladao Nemca Štrufa i prošao u osminu finala, kao i da će se Srbija boriti za medalju u basketu 3x3, pošto su se naši basketaši plasirali u polufinale.



tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara