Marko Petković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Marko Petković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Crnogorski derbi u Beogradu: Jadran preslišao Budvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 14:42

Marko Petković vodio tim iz Herceg Novog do prvog trijumfa u regionalnoj ligi - 10:6

Iako je format takav da su se iznenađenja očekivala, turnir u Beogradu protiče bez istih. Favoriti opravdavaju to zvanje, a u crnogorskom derbiju na bazenu “11. april” trijumfovao je Jadran. Tim iz Herceg Novog je savladao Budvu i tako udario prvu recku u regionalnom takmičenju - 10:6 (3:1, 3:1, 1:2, 3:2). 

Novljani su prvog dana bili slobodni, iskoristili su pauzu da skeniraju Budvu u duelu sa zagrebačkom Mladošću i što bolje se pripreme za sudar sa ekipom Igora Martinovića, koja im je uz kotorski Primorac najveći konkurent za šampionsko zvanje u Crnoj Gori.

Izabrane vesti

Ne spada Jadran ove sezone u red favorita, ostao je bez nosilaca igre - pretrpeo dosta promena kao i Mladost - i podrediće se stvaranju nove generacije, koja bi na duže staze mogla da vrati tim iz Herceg Novog u Ligu šampiona - minule sezone Jadran je bio učesnik društva najboljih - ali i proizvodnji igrača za reprezentaciju Crne Gore.

Danilo Radović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Danilo Radović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Skoro sve što je materijal za nacionalni tim, prolazilo je kroz Jadranovu školu vaterpola, a u trenutnom sastavu sem Dimitrija Obradovića i kapitena Marka Petkovića svi igrači su mlađi od 22 godine i “materijal su za obradu”. Malo je verovatno da će godinama unazad najdominantniji crnogorski tim biti konkurentan za odlazak na Fajnal-for Jadranske lige, ali bi neki od najboljih timova mogli da se sapletu. 

Nije Budva pošteno ni zapretila u crnogorskom derbiju, od samog početka bila je u zaostatku. Lako je Jadran stigao do tri gola prednosti, koju je održavao tokom većeg dela utakmice. Da je Jadran bolje rešavao situacije sa igračem više - imao je dvocifren broj takvih i realizaciju istih 30 odsto - stavio bi tačku na meč i pre poslednje deonice. 

Ni vaterpolisti Budve nisu se istakli kada imaju igrača više, ali su zato na obe strane verovatno najbolji pojedinci bili golmani. Nešto je do Darka Đurovića i Milije Mandića, a nešto i do šutera oba tima... Jadran je prelomio meč u svoju korist na pet minuta do kraja, kada je Luka Murišić pogodio sa linije od dva metra. Došao je Jadran do “plus četiri”, Budva nije smogla snage da se vrati.

U pobedi jadrana najproduktivniji je bio kapiten Marko Petković sa tri gola, dva je dodao Danilo Radović, dok je u Radovan Latinović u Budvi bio jedini igrač sa dva gola.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

Mladost Zagreb - Novi Beograd 5:19

Jadran Herceg Novi - Budva 10:6

17.00: Partizan - Šabac

18.50: Novi Beograd - Jadran Herceg Novi

20.40: Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

17.00: Radnički Kragujevac - Primorac Kotor

18.50: Crvena zvezda - Solaris

20.40: Jadran Split - Mornar Split


tagovi

VK Jadran Herceg NoviVK BudvaRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara