Čudo u Egiptu: Argentina sve prosula, Hrvati ponovo mogu u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 20:31

Gaučosi imali veliku prednost protiv Katara, ali na kraju izgubili – 25:26

Čudo se dogodilo. Argentina je napravila veliku senzaciju na rukometnom Prvenstu sveta protiv Hrvatske, otpisala praktično Kauboje iz kombinacije za plasman u četvrtfinale. Ali posle sjaja usledio je argentinski očaj u sudaru sa Katarom.

Argentina je imala četiri gola viška protiv objektivno slabijeg rivala sredinom drugog poluvremena, ali je onda prestala da igra i dozvolila selekciji iz Azije da napravi preokret – 26:25. To praktično znači da je reprezentacija Hrvatske ponovo u životu. Selekcija koju će do kraja Mundijala da predvodi Lino Červar moraće da spere grehe i pobedi u večerašnjem meču najbolju svetsku ekipu, selekciju Danske.

Izabrane vesti

Ništa nije naslućivalo da će Argentina imati velikih problema sa Katarom. Posle 15 minuta igre Gaučosi su imali čak sedam golova viška (11:4). Takođe, zbog povrede selektor Katara nije mogao da računa na prvog čuvara mreže Danijela Šarića. Ali su Azijati počeli da podižu intenzitet odbrane, iskoristili su vezana isključenja Argentinaca.

U drugom poluvremenu videli smo sličnu priču. Argentina je serijom golova stigla do velika četiri gola viška (19:15). Selektor Katara Rivera je tada zatražio tajm aut i praktično inicirao veliku seriju Azijata.

Do kraja meča Katar je postigao 11 golova, nosili su ih Kubanci Kapote i Marzo. Argentina se previše oslanjala na Dijega Simoneta. Čim je on zaustavljen, počele su patnje u napadu.

Katar još  može proći ako Hrvatska izgubi od Danske. U slučaju da Hrvatska pobedi, onda ona prolazi. U slučaju remija Hrvatske i Danske Argentina prolazi dalje jer u krugu s Katarom i Hrvatskom ima bolju gol-razliku.

GRUPA 1

Brazil - Urugvaj 37:17 (18:7)

Španija - Mađarska 36:28 (21:14)

Poljska - Nemačka u toku

GRUPA 2

Bahrein - Japan 25:29 (12:19)

Argentina - Katar 25:26 (13:12)

Danska - Hrvatska u toku

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara