Grobari ispunili bazen, Partizan nošen hukom s tribina razneo Budvu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 18:02

Crno-beli popravili utisak i iskupili se navijačima za poraz od Jadrana - 17:4

Umor koji je bio prisutan kod vaterpolista Partizana zbog igranja dve utakmice u danu nestao je onog trena kada su navijači ušli na bazen, a crno-beli dobili vetar u leđa. Ako se uopšte i postavljalo pitanje hoće li Partizan trijumfovati - prilikom dolaska Grobara vodio 3:1 - ta dilema nestala je. Budva je u ostatku susreta bila nemi posmatrač - 17:4 (3:1, 4:1, 5:1, 5:1).

Prvi put od početka turnira regionalne lige u Beogradu vaterpolisti Partizana imali su organizovanu podršku sa tribina, i to protiv tima koji je u dosadašnjem toku takmičenja, barem kada je reč o grupi A, najmanje pokazao. Nije se osetilo u igri crno-belih ni to što je odmarao Milan Aleksić, koji je dobio poštedu i meč je posmatrao iz prvog reda sa hrvatskim reprezentativcem Lovre Milošem i direktorom Nikolom Kuljačom

Izabrane vesti

Budva je tako uknjižila i peti poraz u Beogradu, a izabranici Igora Martinovića nisu mogli da igraju ni na kartu više vremena za odmor, pošto su kao i vaterpolisti Partizana jutros morali u bazen. Nervozno su crno-beli otvorili meč, Stefan Mitrović promašio je dva peterca - oba mu skinuo golman Milija Mandić - i tako nastavio crnu seriju. U jutarnjem terminu ga je pročitao Darko Đurović, a upravo taj momenat bio je jedan od okidača za trijum Jadrana iz Herceg Novog. 

Za razliku od duela sa Novim Beogradom u kom je Budva postila do pred kraj treće deonice, crno-belima uspevala je da zatrese mrežu u svakoj četvrtini. Ne više od toga. Već do poluvremena je Partizan “zatvorio” utakmicu, u nastavku je igrao za svoju dušu i navijače. Oni najiskusniji nisu bili u prvom planu, duel sa Budvom bio je idealna prilika da Miloš Korolija pruži nešto veću šansu mladim igračima da se dokazuju, pa su tako veću ulogu imali biseri Nikola Kojić, Zoran Božović, Aleksandar Vuković... 

Odbrana Budve pucala je po svim šavovima, a poklone u vidu viška prostora i slabom branjenje šutera znali su da iskoriste Andrej Barać, Lazar Vićković i mladi Nikola Kojić, koji je pod komandom Miloša Korolije letos kao član mlađe juniorske reprezentacije Srbije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu održanom na Malti.

Lazar Vićković prednjačio je kod Partizana sa tri gola, dok su dva puta mrežu rivala zanjihali Petar Jakšić, Andrej Barać, Petar Velkić, Nemanja Vico, Filip Radojević i Nikola Kojić. U Budvi su se u strelce upisali Petar Ćetković, Stefan Kovačević, Danilo Dragović i Andrija Korać.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Subota 

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

Partizan - Jadran Herceg Novi 6:7

Šabac - Mladost Zagreb 11:8

Budva - Partizan 4:17

18.50: Jadran Herceg Novi - Šabac

20.40: Novi Beograd - Jug Dubrovnik

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Subota 

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

Primorac - Solaris 12:11

18.50: Radnički Kragujevac - Mornar Split

20.40: Crvena zvezda - Jadran Split 



tagovi

VK PartizanVK BudvaRegionalna vaterpolo ligaStefan MitrovićMiloš Korolijavaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara