Selektor Srbije Slobodan Kovač (CEV)
Selektor Srbije Slobodan Kovač (CEV)

Kovač: Raduje ovakva igra! Standardno je da se ne veruje u nas

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.09.21. | 20:45

"Mislim da smo jedini na šampionatu uspeli da zaustavimo njihovog najboljeg napadača Abdela-Aziza i to je doprinelo krajnjem rezultatu“, rekao je selektor odbojkaša Srbije

Jedina ekipa koja je igrala polufinale 2017. i 2019. godine na EP bila je Srbija. Danas su izabranici Slobodana Kovača overili treći put uzastopno mesto među četiri najbolja tima Evrope. Posle bronze i zlata, dobili su priliku da se bore za još jedno odličje. U četvrtfinalu su trijumfovali protiv Holandije (3:0) i rezervisali karte za Katovice. Tamo će u subotu igrati za finale protiv boljeg iz meča u kome se sastaju Italija i Nemačka (sreda, 16 časova).

Izabrane vesti

Igrali smo dobro, koncentrisano, znali smo da ćemo olakšati sebi posao, ukoliko ih pomerimo servisom. Mislim da smo jedini na šampionatu uspeli da zaustavimo njihovog najboljeg napadača Abdela-Aziza i to je doprinelo krajnjem rezultatu“, proanalizirao je selektor Slobodan Kovač. „Treba da raduje dobra igra. Standardno je da se ne veruje u nas. Ali, mi igramo za krv, za nas, to je najvažnije. Daćemo sve od sebe“.

Vrlo bitne poene na meču protiv Lala zabeležio je Srećko Lisinac. Naš srednji bloker je stavio tačku na dramatičan prvi set as servisom, a utakmicu je završio sa osam poena (napad 6-5).

Holandija je od početka turnira do ove utakmice pokazala da je sjajna ekipa. Mislim da rezutat 3:0 ne pokazuje realnu sliku na terenu i sve ono što smo morali da uradimo da bismo pobedili. Svi govore o njihovom korektoru Nimiru, koji je stvarno jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji, ali mislim da je to ekipa koja ima i druge veoma dobre igrače pored njega. Oni su nam zadavali mnogo problema, u prvom setu nismo mogli da zatvorimo njihove sredndjake i igrače iz četvorke. Ali, na sreću smo prelomili taj prvi set kad je trebalo i onda smo malo odahnuli i odgrali bolje u nastavku. Hvala svima koji nas prate. Možda je fraza, ali stvarno osećamo ovde tu energiju, mnogo poruka nam stiže. Borićemo se, daćemo sve od sebe, samo neka budu uz nas i nek veruju, kao što mi verujemo“, poručio je Srećko Lisinac.

Produžetak boravka u Poljskoj je veoma obradovao dizača Nikolu Jovovića.

Živeli smo ovaj trenutak, nismo hteli da idemo kući, jer bismo se onda brže vratili u klubove. Šalim se, naravno. Bila je teška utakmica, ni malo jednostavna. Mnogo se dobro poznajemo, u jednom trenutku sam osetio u ekipi neku nesigurnost, tome je doprinela prethodna utakmica. Međutim, pokazali smo snagu. Uspeli smo energetski da dobijemo meč, smanjili smo greške na minimum. Vrlo je težak turnir, napokon ćemo imati tri dana odmora. Gledajte nas za vikend“.

Naredni meč je na programu u subotu, a finale i borba za treće mesto su zakazani za nedelju. Prva sledeća prepreka Srbije biće Italija ili Nemačka.

Obe ekipe su odlične. Italija je podmlađena, a Nemačka baš iskusna. Većini igrača je ovo poslednji turnir. Daće svi sve od sebe, ali na nama je da mislimo na nas“, zaključio je Nikola Jovović.



tagovi

Slobodan Kovačevropsko prvenstvo za odbojkašeSrećko LisinacNikola Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara